Het InternetPlusBellen/Experiabox Forum

Deel je ervaringen over Internetplusbellen met andere gebruikers en meld je gratis aan.
Het is nu za 19 apr 2014 01:15

Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]




Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 13 berichten ] 
Auteur Bericht
BerichtGeplaatst: zo 24 sep 2006 13:53 
Offline

Geregistreerd: zo 24 sep 2006 09:53
Berichten: 26
Probeer wat sites voor mijn kinderen te blokkeren via firewall / access control. Wil dit via het mac adres doen. Als ik het betreffende mac adres heb ingevoerd en op ok druk dan blijkt dat de regel voor alle clienten geldt.

Is dit een bekend probleem? Alvast dank.


Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel:
BerichtGeplaatst: zo 24 sep 2006 14:28 
Offline

Geregistreerd: za 06 mei 2006 00:06
Berichten: 36
MAC-adres controle is alleen maar bedoeld voor algemene toegang tot het netwerk, niet voor specifieke dingen als dat wat jij wilt.

Als je sites wilt blokkeren kun je beter software op de desbetreffende PC/account zetten.


Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel:
BerichtGeplaatst: zo 24 sep 2006 14:31 
Offline

Geregistreerd: zo 24 sep 2006 09:53
Berichten: 26
Mmmm jammer, maar het werkt wel zo. Je kan nl. ook kiezen om te blokkeren op ip adres en dan kan ik bepaalde urls blokkeren.


Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel:
BerichtGeplaatst: zo 24 sep 2006 16:32 
Offline

Geregistreerd: vr 17 maart 2006 16:09
Berichten: 3547
En als je eea nou eens op IP adres probeert ?


Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel:
BerichtGeplaatst: zo 24 sep 2006 20:30 
Offline

Geregistreerd: vr 22 sep 2006 11:13
Berichten: 28
Als ik het goed begrijp zit goofy07 te wachten op de nieuwe Thomson.
Deze heeft namelijk de mogenlijkheid om URL's de blokkeren voor het netwerk.

Het is overigens jammer dat als je http://www.kpn.com blokkeerd, wel gesurfd kan worden naar http://www.kpn.com/index.

om maar een voorbeeld te noemen.


Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel:
BerichtGeplaatst: zo 24 sep 2006 20:45 
Offline

Geregistreerd: zo 24 sep 2006 09:53
Berichten: 26
Nee hoor zit helemaal niet op de nieuwe thomson te wachten. Als ik nl op ip adres blokkeer dan werkt het precies zoals ik wil. Vind het alleen jammer dat als ik een mac adres invoer en op ok druk vervolgens alle aangesloten clients worden geblokkeerd. Kan er nog steeds niet aan wennem dat dingen niet werken zoals bedoeld :-(


Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel:
BerichtGeplaatst: ma 25 sep 2006 03:55 
Offline

Geregistreerd: wo 20 sep 2006 22:34
Berichten: 18
ik zou je aanraden deze wijzigingen software matig door te voeren, 1 firmware update of reset vanuit je providers kant en je loopt het risico je lijst kwijt te raken, plus dat via de modems het niet zal werken zoals je wilt

zoals mr.ipb al zegt hij blokkeerd alleen het exact ingetypte url, dus ip surfen, google surfen, etc. zal allemaal nog werken, softwarematige blokkeer diensten hebben mogelijkheden om de content te scannen en blokkeren zoals dat zelf gewenst


Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel:
BerichtGeplaatst: di 26 sep 2006 10:56 
Offline

Geregistreerd: vr 22 sep 2006 11:13
Berichten: 28
Everigens is het ook niet mogelijk om van deze lijst met geblockte URL's een backup te maken.
Wel heel erg frusterend is het dan als de MPSD vanwege een storing je box gaat resetten :twisted:


Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel:
BerichtGeplaatst: di 26 sep 2006 19:56 
Offline

Geregistreerd: zo 24 sep 2006 09:53
Berichten: 26
Thanks voor de reacties. Klopt wat jullie allemaal zeggen en bevestigt mijn mening dat de overstap naar ipb en de exeperia box achteraf niet zo'n gelukkige keuze is geweest. Heb ook al moeite om vanuit mijn roku soundbridge naar een muziekserver in mijn netwerk te ngaan. Ga maar eens onderzoeken of ik niet een anparte router achter de experia kan hangen.

Jeffrey


Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel:
BerichtGeplaatst: di 26 sep 2006 19:59 
Offline
Site Admin
Avatar gebruiker

Geregistreerd: di 04 apr 2006 17:38
Berichten: 2511
Woonplaats: hoofddorp
Goofy07 schreef:
Ga maar eens onderzoeken of ik niet een anparte router achter de experia kan hangen.

de vraag is natuurlijk of dit de oplossing zal zijn; de experiabox zal toch noodzakelijk blijven.

_________________
waren de oplossingen van een helpdesk maar net zo talrijk als de antwoorden


Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel:
BerichtGeplaatst: di 26 sep 2006 20:02 
Offline

Geregistreerd: zo 24 sep 2006 09:53
Berichten: 26
Klopt maar wil proberen om de experia alleen als modem in te zetten met dhcp uit. Achter de experia een router. Want ook het wifi deel is niet helemaal wat ik wil. Heb een pda en die kan geen 26 posities WPA sleutel aan.


Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel:
BerichtGeplaatst: di 26 sep 2006 22:43 
Offline

Geregistreerd: za 15 jul 2006 10:23
Berichten: 45
Goofy07,

Zie onderstaande link. Met een aparte router achter de Experiabox en een apart subnet heb ik goeie ervaringen. Lost tevens problemen in de firmware van de EB op.

http://www.ipbforum.nl/experiaboxforum/viewtopic.php?t=864&highlight=


Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel:
BerichtGeplaatst: wo 27 sep 2006 07:50 
Offline

Geregistreerd: zo 24 sep 2006 09:53
Berichten: 26
@hoorna:
Heb je thread gelezen (jammer dat ik hem niet eerder had gevonden) en jouw problemen zijn vergelijkbaar met de mijne. Alles is nu bedraad, maar zal zowel de aparte router als de draadloze oplossing proberen. Zal mijn probleem ook melden bij kpn.

Jeffrey


Omhoog
 Profiel  
 
Geef de vorige berichten weer:  Sorteer op  
Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 13 berichten ] 

Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 0 gasten


Je mag geen nieuwe onderwerpen in dit forum plaatsen
Je mag niet antwoorden op een onderwerp in dit forum
Je mag je berichten in dit forum niet wijzigen
Je mag je berichten niet uit dit forum verwijderen

Zoek naar:
Ga naar:  
Powered by phpBB? Forum Software ? phpBB Group  | Hosted by 123-webhost
phpBB.nl Vertaling