Het InternetPlusBellen/Experiabox Forum

Deel je ervaringen over Internetplusbellen met andere gebruikers en meld je gratis aan.
Het is nu wo 17 jul 2019 17:14

Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]




Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 7 berichten ] 
Auteur Bericht
BerichtGeplaatst: wo 14 maart 2012 21:36 
Offline

Geregistreerd: wo 14 maart 2012 15:51
Berichten: 6
Ik heb een ip-conflict in mijn ZTE 220h modem. Poort 192.168.2.5 conflicteert met een andere poort, waardoor mijn wifi-internet steeds vastloopt. Als ik in het modem inlog, dan ga naar Network - Lan - DHCP server, zie ik een overzichtslijst met Mac-adressen / Ip adressen / Remaining lease time e.d. De gegevens zijn lichtgrijs bij mij en alszodanig niet te wijzigen. De helpdesk van de KPN kon mij ook niet verderhelpen. Weet iemand hoe ik deze Ip-adressen wél kan wijzigen? Alvast dank!


Omhoog
 Profiel  
 
BerichtGeplaatst: do 15 maart 2012 00:16 
Offline

Geregistreerd: za 22 okt 2011 16:47
Berichten: 16
weet niet zeker maar mischien moet je gewoon dhcp uitzetten en dat je dan wel vrije handmatige config kan doen.
proberen... anders zijn die opties dichtgetimmerd door kpn zoals vele.
Ik gebruik geen draadloos dus kan t niet zeggen verder.


Omhoog
 Profiel  
 
BerichtGeplaatst: do 15 maart 2012 06:39 
Offline

Geregistreerd: di 14 feb 2012 20:49
Berichten: 9
Via dhcp binding kan je tot 10 mac adressen een vast IP adres geven.

_________________
Groet, Peter.


Omhoog
 Profiel  
 
BerichtGeplaatst: do 15 maart 2012 11:16 
Offline

Geregistreerd: wo 14 maart 2012 15:51
Berichten: 6
Bedankt voor de tips! Ik heb bij dhcp binding de twee conflicterende mac adressen andere ip adressen (192.168.2.66 en 192.168.2.8 ) gegeven (ze stonden op 192.168.2.6). Als ik op submit klik, worden ze toegevoegd, maar als ik dan weer bij lan/dhcp server kijk, dan blijven de oude adressen gewoon staan. Moet ik nu wachten totdat de remaining lease voorbij is? Worden dan de adressen 'officieel' of moet ik nog iets anders doen om ervoor te zorgen dat ze deze adressen altijd behouden?


Omhoog
 Profiel  
 
BerichtGeplaatst: do 15 maart 2012 15:48 
Offline

Geregistreerd: wo 14 maart 2012 15:51
Berichten: 6
Nu, ruim een uur na het verstrijken van de de remaining lease time, zie ik dat er zich niets gewijzigd heeft. Helaas betekent dit ook dat ik nog steeds een ip concflict heb, en dat daardoor mijn wifi-apparaat het niet wil doen. Hoe verander ik het ip adres definitief??? :?:


Omhoog
 Profiel  
 
BerichtGeplaatst: do 15 maart 2012 18:13 
Offline

Geregistreerd: di 14 feb 2012 20:49
Berichten: 9
Waarschijnlijk moet je beide apparaten herstarten, zodat ze het nieuwe adres krijgen.

_________________
Groet, Peter.


Omhoog
 Profiel  
 
BerichtGeplaatst: vr 16 maart 2012 12:36 
Offline

Geregistreerd: wo 14 maart 2012 15:51
Berichten: 6
Heb bij Network - WLAN – Acces control list – daar handmatig de MAC-adressen ingevoerd, daarna het modem opnieuw opgestart, en het probleem is opgelost!! :D Nogmaals dank voor tips.


Omhoog
 Profiel  
 
Geef de vorige berichten weer:  Sorteer op  
Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 7 berichten ] 

Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast


Je mag geen nieuwe onderwerpen in dit forum plaatsen
Je mag niet antwoorden op een onderwerp in dit forum
Je mag je berichten in dit forum niet wijzigen
Je mag je berichten niet uit dit forum verwijderen

Zoek naar:
Ga naar:  
cron
Powered by phpBB? Forum Software ? phpBB Group  | Hosted by 123-webhost
phpBB.nl Vertaling