Het InternetPlusBellen/Experiabox Forum

Deel je ervaringen over Internetplusbellen met andere gebruikers en meld je gratis aan.
Het is nu za 21 okt 2017 08:41

Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]




Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 11 berichten ] 
Auteur Bericht
BerichtGeplaatst: wo 26 jan 2011 20:49 
Offline

Geregistreerd: wo 18 jun 2008 13:37
Berichten: 130
Hallo,

Ik zal hier misschien naar de bekende weg vragen, maar doe toch een poging...
We hebben sinds kort een PS3 aangeschaft. Mijn zoon wil nu graag het spel "Red Dead Redemption" met zijn vrienden over het internet spelen, maar krijgt dat niet voor elkaar..
Het schijnt te maken te hebben met een Nat instelling, die naar Nat2 moet? Ik heb een KPN Experiabox Thomson TG789vn met softwareversie 8.4.2.U. Ik lees elder in dit forum over zaken als port forwarding e.d. en een onmogelijkheid met dit modem om on line spellen te delen, maar hoop dat dit niet het geval is in mijn situatie..?
Omdat ik hier absoluut geen verstand van heb en ik zeker niet het risico wil lopen om zonder telefoon, internet en tv te komen zitten, hoop ik hier goede raad en advies te vinden..
Wie kan en wil mij -en een teleurgestelde zoon- helpen?
bvd


Omhoog
 Profiel  
 
BerichtGeplaatst: vr 28 jan 2011 10:17 
Offline

Geregistreerd: za 20 feb 2010 20:05
Berichten: 23
Ik kan alleen uit ervaring spreken over call of duty. (red dead nog niet online gespeeld)

Mogelijk dat één van zijn vrienden wel nattype 1 of open heeft. Als je zorgt dat hij degene is die de party 'start' en iedereen uitnodigt werkt het waarschijnlijk wel.... als ze allemaal bij KPN zitten... succes maar dan gaat het niet lukken, Zie inderdaad het topic onder de helpdesk


Omhoog
 Profiel  
 
BerichtGeplaatst: vr 28 jan 2011 11:42 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: wo 25 aug 2010 00:34
Berichten: 107
Ergens op dit forum staat iets over de gebruikte poorten voor de PS3 en wellicht ook voor dat specifieke spel extra poorten?
Mogelijk dat op www.portforwarding.com nog aanvullende informatie staat over het spel? De poorten die worden gebruikt, bedoel ik dan.


Omhoog
 Profiel  
 
BerichtGeplaatst: ma 31 jan 2011 22:45 
Offline

Geregistreerd: wo 18 jun 2008 13:37
Berichten: 130
Hallo,

Bedankt voor de reacties....Het blijft wat mistig, vooral voor iemand die er de b*llen verstand van heeft... :lol:
Mijn zoon heeft een oplossing op internet gevonden, die klaarblijkelijk werkt...Ik kon het niet geloven, maar zag het met eigen ogen..Rest mij de vraag, of deze oplossing mogelijk kwalijke consequenties heeft voor mijn netwerk? Ik heb er per slot van rekening een NAS inhangen en ik moet er niet aan denken dat iemand makkelijk hierin kan rondneuzen, omdat er onbewust toegang is verschaft door deze instellingen?
Ik plak de bewuste instrructie hieronder. Misschien kan iemand die beoordelen op mogelijke risico's?

Met nat type 3 op je ps3 of Xbox kun je niet fatsoenlijk Online gamen. Bijv. de game Red Dead Redemption geeft melding als je nat 3 hebt dat je dan niet Online kunt spelen met anderen. Heel frustrerend, maar hier is de oplossing:
Ga naar 192.168.2.254
Ga naar Toolbox en Delen van spelen en toepassingen click (rechtsboven) op Configureren, Activeer (aanvinken) UPnP.
Click dan op Een nieuw spel of toepassing maken
Vul bij naam in PSN (mag ook andere naam zijn) en Kies Handmatig invoer van Poortkaarten
Kies overal naar TCP en vul in 80 bij eerste 3 beschikbare vakjes
Herhaal deze stap met volgende poorten:
TCP 443
TCP 5223
TCP 9293
TCP 10075
Kies overal naar UDP en vul in 3478 bij eerste 3 beschikbare vakjes
Herhaal deze stap met volgende poorten:
UDP 3479
UDP 3658
UDP 10070
Click vervolgens op Een spel of toepassing aan een lokaal netwerkapparaat toewijzen
Selecteer bij Spel of Toepassing het boven aangemaakte spel of toepassing
Selecteer bij Apparaat de Playstation dat aangesloten is op het netwerk
Click dan op Toepassen
Ga dan naar Thuisnetwerk (links in het menu)
Click op de etherpoort waar de Playstation staat
Click op Configureren
Selecteer bij type Spelconsole
Click op IP adres en zorg dat deze Statisch is (altijd zelfde IP adres gebruiken)
Click op toepassen
Ga dan op je ps3 of Xbox naar netwerk instellingen.
En dan test connection
Je gelooft het niet maar gek genoeg staat er dan NAT 2!
Happy Online gaming...

Helaas is het niet een stabiele oplossing want 1x in de zoveel tijd reset de router zichzelf weer. Pas dan de bovenstaande oplossing weer toe en het werkt weer voor een hele tijd!


Graag dus een reactie.
bvd


Omhoog
 Profiel  
 
BerichtGeplaatst: di 01 feb 2011 18:47 
Offline

Geregistreerd: vr 17 maart 2006 21:09
Berichten: 1657
Lexibel schreef:
Helaas is het niet een stabiele oplossing want 1x in de zoveel tijd reset de router zichzelf weer. Pas dan de bovenstaande oplossing weer toe en het werkt weer voor een hele tijd![/i]

Wat betreft gegevens verliezen na een reset, kijk even in deze topic.


Omhoog
 Profiel  
 
BerichtGeplaatst: di 01 feb 2011 20:39 
Offline

Geregistreerd: wo 18 jun 2008 13:37
Berichten: 130
Hallo Marcel,

Dank je voor je reactie...
Ik begrijp dus dat de instellingen bij een update, stroomuitval of reset van de ThomsonTG789 weer worden teruggezet..Niet zoals het zou moeten, maar in mijn geval is dat gelukkig in vijf minuten weer hersteld, dus ik neem het maar voor lief. Wel met de verwachting dat een toekomstige update van KPN dit zal corrigeren (Ijdele hoop ?)
Ik had over deze vraag trouwens ook al een pm gestuurd naar Webcare2, maar nog geen antwoord terug gekregen..Ze zullen wel druk zijn met belangrijkere dingen... :mrgreen: Leest webcare 2 nog mee op dit forum?
Volgens een systeembeheerder bij mij op het werk zijn een verandering in de poortinstellingen van nat3 naar 2 niet nadelig voor de veiligheid. Volgens zijn zeggen zit de forwarding namelijk aan de "binnenkant" van het netwerk en kun je daar in principe van buitenaf niet bijkomen...Of dat waar is weet ik natuurlijk niet, want ik was op de middelbare school al slecht in de exacte vakken.. :-)


Omhoog
 Profiel  
 
BerichtGeplaatst: wo 02 feb 2011 10:24 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: ma 21 jul 2008 17:48
Berichten: 296
Wij lezen zeker nog mee, op veel vragen hebben wij al een antwoord gegeven, helaas hebben we tot nu toe nog geen nieuwe informatie die we kunnen delen, we doen ons best iig.

_________________
Met vriendelijke groet,

KPN Webcare specialist
www.kpn.com/webcare


Omhoog
 Profiel  
 
BerichtGeplaatst: wo 02 feb 2011 15:26 
Offline

Geregistreerd: wo 18 jun 2008 13:37
Berichten: 130
Bedankt voor de reactie, dan weet ik in elk geval dat het ook bij Webcare nog een punt van aandacht is..Ik blijf uiteraard benieuwd naar de voortgang in deze..


Omhoog
 Profiel  
 
BerichtGeplaatst: wo 16 feb 2011 16:47 
Offline

Geregistreerd: di 15 feb 2011 17:23
Berichten: 1
ik heb een zelfde soort probleem. Ik wil de poorten UDP/TCP 8889 en UDP/TCP 3478 openen, maar als ik die probeer te openen geeft de router de foutmelding dat de applicatie conflicteerd met een al bestaande aplicatie. ik kan wel UDP 8889 en UDP 3478 en met TCP ook openen, maar nooit UDP en TCP tegelijk, iemand enig idee hoe ik dit moet oplossen


Omhoog
 Profiel  
 
BerichtGeplaatst: ma 14 maart 2011 17:22 
Offline

Geregistreerd: wo 18 jun 2008 13:37
Berichten: 130
Hallo,

Is er al iets te melden over nieuwe firmware voor de TG789 die het probleem met de port-forwarding oplost...? Ik begrijp dat het voor KPN geen hoge prioriteit heeft, maar er zouden een hoop PS3 bezitters i.c.m. dit modem erg blij mee worden gemaakt.... :wink:


Omhoog
 Profiel  
 
BerichtGeplaatst: ma 14 maart 2011 23:29 
Offline
Site Admin
Avatar gebruiker

Geregistreerd: zo 18 jun 2006 03:05
Berichten: 1730
Woonplaats: nieuwegein
Lexibel schreef:
Hallo,

Is er al iets te melden over nieuwe firmware voor de TG789 die het probleem met de port-forwarding oplost...? Ik begrijp dat het voor KPN geen hoge prioriteit heeft, maar er zouden een hoop PS3 bezitters i.c.m. dit modem erg blij mee worden gemaakt.... :wink:



Ook wij hebben grote onvrede over het uitblijven vn nieuwe software. Het lijkt er sterk op dat KPN 100 doden poept om poorten open te zetten zodat klanten eens fatsoenelijk kunnen gamen. Het enigste wat ik alle lezers en leden met klachten adviseer is kpn overspoelen met klachten hierover zodat wellicht eindelijk kpn eens nakomt wat het al maanden belooft!

Gr Marcel234.


Omhoog
 Profiel  
 
Geef de vorige berichten weer:  Sorteer op  
Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 11 berichten ] 

Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Bing [Bot] en 1 gast


Je mag geen nieuwe onderwerpen in dit forum plaatsen
Je mag niet antwoorden op een onderwerp in dit forum
Je mag je berichten in dit forum niet wijzigen
Je mag je berichten niet uit dit forum verwijderen

Zoek naar:
Ga naar:  
cron
Powered by phpBB? Forum Software ? phpBB Group  | Hosted by 123-webhost
phpBB.nl Vertaling