Het InternetPlusBellen/Experiabox Forum

Deel je ervaringen over Internetplusbellen met andere gebruikers en meld je gratis aan.
Het is nu wo 25 nov 2020 12:37

Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]




Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 9 berichten ] 
Auteur Bericht
 Berichttitel: Firewall uitzetten
BerichtGeplaatst: di 05 mei 2009 22:58 
Offline

Geregistreerd: wo 08 apr 2009 08:37
Berichten: 12
Weet iemand of het mogelijk is en zo ja, hoe het mogelijk is om van de TG787 de firewall uit te zetten?


Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel: Re: Firewall uitzetten
BerichtGeplaatst: di 12 mei 2009 12:38 
Offline

Geregistreerd: vr 17 maart 2006 16:09
Berichten: 3547
Het zal wel mogelijk zijn maar eea is binnen de kpn-firmware afgeschermd.Tevens zou je je kunnen afvragen of het verstandig is :wink:


Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel: Re: Firewall uitzetten
BerichtGeplaatst: di 12 mei 2009 13:15 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: wo 06 mei 2009 14:19
Berichten: 44
Het zou niets uitmaken Maarten. Want sinds Windows XP zit er een Firewall ingebouwd. Deze is ook betrouwbaar. Maar jammer genoeg is deze bij VOIP modems afgeschermd.

_________________
Met vriendelijke groet,

Mike Rozeboom
Matroos der 2e klasse
van de Operationele Dienst Verbindingen

Als je me nodig heb. PB is simpel.


Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel: Re: Firewall uitzetten
BerichtGeplaatst: di 12 mei 2009 14:13 
Offline

Geregistreerd: vr 17 maart 2006 16:09
Berichten: 3547
Over de meningen van de XP firewall zijn boeken te schrijven.Ik hou de voordeur bij voorkeur dicht en open hem als ik denk dat het verstandig is.


Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel: Re: Firewall uitzetten
BerichtGeplaatst: di 12 mei 2009 15:31 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: wo 06 mei 2009 14:19
Berichten: 44
Maarten schreef:
Over de meningen van de XP firewall zijn boeken te schrijven.Ik hou de voordeur bij voorkeur dicht en open hem als ik denk dat het verstandig is.

Leuk bedacht :lol:, en daar heb je ook een punt natuurlijk. Maar het is niet XP alleen;) de firewall in Vista is alweer een stuk uitgebreider, en wordt bij Windows 7 alleen nog maar betrouwbaarder. Maar je zei het al, het is jouw voorkeur. Dat is alles eigenlijk. Een kwestie van persoonlijke voorkeur.

_________________
Met vriendelijke groet,

Mike Rozeboom
Matroos der 2e klasse
van de Operationele Dienst Verbindingen

Als je me nodig heb. PB is simpel.


Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel: Re: Firewall uitzetten
BerichtGeplaatst: di 12 mei 2009 20:55 
Offline

Geregistreerd: vr 17 maart 2006 16:09
Berichten: 3547
DonRozeboom schreef:
Maarten schreef:
Over de meningen van de XP firewall zijn boeken te schrijven.Ik hou de voordeur bij voorkeur dicht en open hem als ik denk dat het verstandig is.

Leuk bedacht :lol:, en daar heb je ook een punt natuurlijk. Maar het is niet XP alleen;) de firewall in Vista is alweer een stuk uitgebreider, en wordt bij Windows 7 alleen nog maar betrouwbaarder. Maar je zei het al, het is jouw voorkeur. Dat is alles eigenlijk. Een kwestie van persoonlijke voorkeur.


Niet helemaal voorkeur alleen,soms moet je mensen ook wijzen op de mogelijke consequentie's die kunnen ontstaan.


Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel: Re: Firewall uitzetten
BerichtGeplaatst: wo 13 mei 2009 16:17 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: wo 06 mei 2009 14:19
Berichten: 44
Nee, daar geef ik je ook helemaal gelijk in. Maar ik ben persoonlijk weer geen fan van de firewalls in routers. Het gebeurde me vroeger vaak genoeg dat mijn pakketjes werden geweigerd. In de tijd dat ik er nog iets minder van wist was dit een groot probleem. Dus daarom persoonlijke voorkeur. Maar voor de minder bedreven mensen zou ik ook zeker aanraden de EB firewall aan te laten staan, bij de modems waar het al mogelijk is deze uit te schakelen dan.

_________________
Met vriendelijke groet,

Mike Rozeboom
Matroos der 2e klasse
van de Operationele Dienst Verbindingen

Als je me nodig heb. PB is simpel.


Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel: Re: Firewall uitzetten
BerichtGeplaatst: do 14 mei 2009 12:32 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: ma 19 jan 2009 14:44
Berichten: 454
Hallo,

Inderdaad is het niet mogelijk met de Software versie die wij uitdelen in het modem om de firewall uit te zetten. Wel kunt u er omheen werken door bijvoorbeeld portforwarding, maar dit geeft natuurlijk geen garantie.

Klik hier voor vragen over ST780WL http://www.kpnadsl.nl/support/technischevragen-st780.html#11

_________________
http://www.kpn.com/webcare


Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel: Re: Firewall uitzetten
BerichtGeplaatst: za 16 mei 2009 07:48 
Offline

Geregistreerd: vr 17 maart 2006 16:09
Berichten: 3547
Maw het is "niet" mogelijk om de firewall uit te zetten.Wellicht dat er in de toekomst "work-arounds" zijn maar die zien we dan wel !


Omhoog
 Profiel  
 
Geef de vorige berichten weer:  Sorteer op  
Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 9 berichten ] 

Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast


Je mag geen nieuwe onderwerpen in dit forum plaatsen
Je mag niet antwoorden op een onderwerp in dit forum
Je mag je berichten in dit forum niet wijzigen
Je mag je berichten niet uit dit forum verwijderen

Zoek naar:
Ga naar:  
cron
Powered by phpBB? Forum Software ? phpBB Group  | Hosted by 123-webhost
phpBB.nl Vertaling