Het InternetPlusBellen/Experiabox Forum

Deel je ervaringen over Internetplusbellen met andere gebruikers en meld je gratis aan.
Het is nu za 28 nov 2020 07:16

Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]




Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 36 berichten ]  Ga naar pagina Vorige  1, 2, 3  Volgende
Auteur Bericht
 Berichttitel: Re: TG 787 Experia box
BerichtGeplaatst: zo 08 maart 2009 11:05 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: za 11 nov 2006 11:13
Berichten: 1598
Woonplaats: Almere
Eric schreef:
En het tweede slachtoffer met problemen is daar, zie : viewtopic.php?f=12&t=3077


Jammer dat er niemand nog kan helpen.

Er is geen kennis aanwezig voor de nieuwe hardware.
Dat komt wel weer maar duurt nog even.

_________________
..


Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel: Re: TG 787 Experia box
BerichtGeplaatst: zo 08 maart 2009 13:39 
Offline

Geregistreerd: wo 04 maart 2009 16:34
Berichten: 7
Citaat:
Wellicht om met de nieuwe firmware de gebeurtenislogboek weg te halen uit de Thomson RG's, dit werkt verwarrend voor degene die de meldingen niet kunnen interpreteren

Doen Marcel, weghalen die brandmelders, KPN kan deze gegevens blijkbaar inderdaad niet interpreteren.
Niet zo vreemd natuurlijk, maar daar was er dacht ik een forum als dit om kennis te delen. Teleurstelling alom dus.
Ik had nog een vraagje over het feit of het normaal is dat er zon'n 5.000.000 FEC (5 miljoen) errors in een paar uur tijd optraden, maar dat zal ook wel niet belangrijk zijn. Ook maar afschakelen die functie.
En overd S/N verhouding van 8dB die mij toch wel erg laag voorkomt op een afstand van 500m van de centrale, durf ik al helemaal niet te beginnen.
Stelling KPN: We disconnecten al onze brandmelders in onze gebouwen, dan onstaat er ook geen brand meer.; lachen met dit bedrijf.
Ander vraagje, misschien niet voor deze draad, maar gisteren ontving ik een offerte van KPN voor IPB Basis.
Weet iemand waarom ik 10 EU per maand moet betalen voor het behoud van mijn bestaande (KPN) telefoonnummer?
Als dat correct is, dan einde verhaal IPB wat mij betrteft, en stel ik dat modem per ommegaande beschikbaar aan de "wetenschap" nl aan dit forum. (Wel na ontvangst van een borg, want ik heb het modem ook maar (ongevraagd) in bruikleen schijnt het.

vr groet , Leo

PS. Ik wist niet eens dat Webcare een officiele KPN policy was om klanten vragen in Fora te beantwoorden. (Ik was ook maar een simpele happy gebruiker tot nu toe :D.
Een prima initiatief lijkt me, maar dan moeten ze ook wel inhoudelijke antwoorden kunnen geven; en daar lijkt het nog even aan te schorten. Weet iemand toevallig wat het mandaat is van deze dienstverlening? en waar deze te vinden is? Op KPN.com wordt er met geen woord over gerept.


Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel: Re: TG 787 Experia box
BerichtGeplaatst: zo 08 maart 2009 16:30 
Offline

Geregistreerd: vr 17 maart 2006 21:09
Berichten: 1657
vitelcom schreef:
Doen Marcel, weghalen die brandmelders, KPN kan deze gegevens blijkbaar inderdaad niet interpreteren.
Niet zo vreemd natuurlijk, maar daar was er dacht ik een forum als dit om kennis te delen. Teleurstelling alom dus.

Wat ik bedoel is als internet en bellen goed werkt en je haalt de afgesproken up- en download waarden, waarom naar problemen zoeken? En als er zich toch storingen voordoen, schakel dan KPN service in. Bij problemen en storingen in een brandmeldinstallatie zou ik zeker niet zelf gaan rommelen, maar een gecertificeerd branddetectiebedrijf laten komen.

vitelcom schreef:
Ik had nog een vraagje over het feit of het normaal is dat er zo'n 5.000.000 FEC (5 miljoen) errors in een paar uur tijd optraden, maar dat zal ook wel niet belangrijk zijn. Ook maar afschakelen die functie.
En over de S/N verhouding van 8dB die mij toch wel erg laag voorkomt op een afstand van 500m van de centrale, durf ik al helemaal niet te beginnen.

5.000.000 FEC (5 miljoen) errors in een paar uur tijd en een signaal/ruis marge van 8dB over 500m. is niet goed. Dit kan o.a. een slechte verbinding in de telefooncentrale zijn, slechte kwaliteit van de lijn tussen de telefooncentrale en het ISRA punt, corrosie(vocht) in het ISRA-punt, enzovoort. Iets wat alleen een KPN servicemonteur kan onderzoeken en oplossen.

vitelcom schreef:
Wel na ontvangst van een borg, want ik heb het modem ook maar (ongevraagd) in bruikleen schijnt het.

De meeste providers geven al een langere tijd modems in bruikleen. KPN is ermee begonnen met de komst van IPB en sinds 16-10-2008 ook voor ADSL. Ik vind het een goede zaak, want het kost de klant niets en bij defect wordt het modem gratis vervangen.


Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel: Re: TG 787 Experia box
BerichtGeplaatst: zo 08 maart 2009 16:44 
Offline

Geregistreerd: vr 17 maart 2006 21:09
Berichten: 1657
Eric schreef:
En het tweede slachtoffer met problemen is daar, zie : viewtopic.php?f=12&t=3077

Dit gaat over poorten forwarden. Dit is geen specifiek TG787 probleem, maar een algemeen probleem voor gebruikers van verschillende merken modems(zoek maar met b.v. met Google en je vindt genoeg info).


Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel: Re: TG 787 Experia box
BerichtGeplaatst: ma 09 maart 2009 01:50 
Offline

Geregistreerd: wo 04 maart 2009 16:34
Berichten: 7
Hallo Marcel,

Bedankt voor je reactie.

... Als internet bellen goed werkt...
Dat weet ik dus nog niet, ik weet niet eens of het nog wil, voorlopig lijkt die TG 787 al genoeg problemen op te leveren voor eenvoudig 3 Mbit/sec internet via ADSL. (zie hieronder)

. . . .Iets wat alleen een KPN servicemonteur kan onderzoeken en oplossen. . .
Die heb ik dus niet bij de hand; gelukkig kan ik zelf ook nog wel iets, zoals ik eerder zei heb ik dat oude uitstekend werkende ST 580 modem met oude Alcatel splitter 1op 1 (zelfde bekabeling) vervangen door die TG 787, met nieuwe KPN splitter.
Hieronder heb ik de de diagnostiek van beide situaties weergegeven.

Additioneel blijkt nu dat ik als ik de hoorn van de haak neem van mijn telefoon (naast het modem), dat de log van de TG 787 onmiddelijk volstaat met allerhande errors.
Eén keer de hoorn van de haak levert bij de TG 787 ca 20 tot 30K FEC's, 10 tallen CRC's, honderden HEC,s frame loss, en regelmatig hertrainen van de DSl.
Als ik bij met oude ST 580 modem hetzelde doe, wordt er geen enkele fout geregistreed, het modem blijft gewoon on line, kortom dat oude modem is gewoon stabiel; die TG 787 is instabiel, en overgevoelig voor minimale storingen op die kabel tussen spitter en modem.
(Mijn telefoon is aangesloten via dezelfde kabel tussen het modem en de splitter. Ander aderpaar uiteraard.
De telefoon werkt nog niet via IP maar is nog op de ouderwetse TFC aangesloten.

Hieronder de vergelijkende resultaten, wellicht kan KPN ook iets hierover zeggen; of ben jij ook KPN?

Mijn vraag concreet is:
is de TG 787 gevoeliger voor wat betreft de bekabeling tussen spitter en modem in vergelijk met de ST 580, of is die TG 587 duidelijk defect.
Groeten, Leo

DSL-verbinding (Experiabox TG 787 met Nieuwe Splitter )
Koppelingsinformatie
Actief: 0 dagen, 0:00:33
DSL-type: G.992.3 annex A
Bandbreedte (verzenden/ontvangen) [kbps/kbps]: 517 / 4.100
Overgebrachte gegevens (verzonden/ontvangen) [kB/kB]: 26,00 / 7,00
Uitgangsvermogen (verzenden/ontvangen) [dBm]: 12,0 / 19,0
Signaalverzwakking lijn (verzenden/ontvangen) [dB]: 5,5 / 10,0
SN-marge (verzenden/ontvangen) [dB]: 30,0 / 8,5
Leveranciers-ID (lokaal/extern): TMMB / BDCM
Frameverlies (lokaal/extern): 0 / 0
Signaalverlies (lokaal/extern): 28 / 0
Voedingsverlies (lokaal/extern): 0 / 0
Verbindingsverlies (extern): 0
Foutseconden (lokaal/extern): 17 / 0
FEC-fouten (verzenden/ontvangen): 0 / 7
CRC-fouten (verzenden/ontvangen): 0 / 0
HEC-fouten (verzenden/ontvangen): 291 / 0

DSL-verbinding ; Oudmodem (Speed Touch 580 met Oude Splitter )
DSL Flavour = ADSL over POTS
Reserved Bandwidth (kbit/s) up/down = 512 / 4096
Properties
Output Power (dBm) up/down = 12.0 / 11.5
Attenuation (dB) up/down = 4.5 / 11.5
Noise Margin (dB) up/down = 25.0 / 24.0
Statistics
Loss of signal (local/remote) = 0 / 0
Loss of power (local/remote) = 0 / 0
Loss of framing (local/remote) = 0 / 0
Errored Seconds (local/remote) = 0 / 0
Loss of link (remote) = 0


Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel: Re: TG 787 Experia box
BerichtGeplaatst: ma 09 maart 2009 07:37 
Offline

Geregistreerd: di 20 jun 2006 16:08
Berichten: 99
Woonplaats: Almere
mischien nieuwe splitter defekt, heb je die al eens omgewisseld,
ik bedoel, de nieuwe modem met de oude splitter aansluiten??

_________________
voor een scheiding heb je haar nodig......


Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel: Re: TG 787 Experia box
BerichtGeplaatst: ma 09 maart 2009 08:19 
Offline

Geregistreerd: vr 17 maart 2006 21:09
Berichten: 1657
vitelcom schreef:
Eén keer de hoorn van de haak levert bij de TG 787 ca 20 tot 30K FEC's, 10 tallen CRC's, honderden HEC,s frame loss, en regelmatig hertrainen van de DSl.
Als ik bij met oude ST 580 modem hetzelde doe, wordt er geen enkele fout geregistreed, het modem blijft gewoon on line, kortom dat oude modem is gewoon stabiel; die TG 787 is instabiel, en overgevoelig voor minimale storingen op die kabel tussen spitter en modem.
(Mijn telefoon is aangesloten via dezelfde kabel tussen het modem en de splitter. Ander aderpaar uiteraard.
De telefoon werkt nog niet via IP maar is nog op de ouderwetse TFC aangesloten.

Lijkt erop dat de splitter defect is zoals Eric al aangeeft. Het kan ook zijn dat er nog randapparatuur voor de splitter is aangesloten of sluiting in de interne bekabeling zit.

Zit volgens jouw alles goed, dan zal je dit probleem moeten voorleggen aan de KPN helpdesk. Zij kunnen een andere modem toesturen of een servicemonteur inplannen.


Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel: Re: TG 787 Experia box
BerichtGeplaatst: ma 09 maart 2009 11:02 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: za 11 nov 2006 11:13
Berichten: 1598
Woonplaats: Almere
ADSL werkt toch ook zonder splitter?
Dan kan een splitter toch niet defect zijn?

Of zeg ik nu iets heel erg vreemds?

_________________
..


Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel: Re: TG 787 Experia box
BerichtGeplaatst: ma 09 maart 2009 11:41 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: vr 17 maart 2006 17:39
Berichten: 599
Woonplaats: Middelburg
Robèrt schreef:
ADSL werkt toch ook zonder splitter?
Dan kan een splitter toch niet defect zijn?

Of zeg ik nu iets heel erg vreemds?


Nee hoor, als je nummer geporteerd is na 10á15 dagen kan de splitter er tussen uit.


Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel: Re: TG 787 Experia box
BerichtGeplaatst: ma 09 maart 2009 12:40 
Offline

Geregistreerd: wo 04 maart 2009 16:34
Berichten: 7
Hallo, ben ik weer,

Idereen bedankt voor het meedenken.
Ik ben er uit v.w.b. de oorzaak van de problemen; nu de oplossing.

1. Splitter kan er niet tussen uit want ik bel nog via de oude TFC (IP bellen is nog niet operationeel.
. . Verwijderen van de splitter zal het probleem ook niet oplossen, want die is niet de oorzaak van het probleem.
2. Ik had ook de oude Splitter geprobeerd maar even slechte resultaten als met de Experia box TG 787 en nieuwe spitter.
. . N.B oude splitter met oud modem geen enkle probleem.
3. Experia box nu direkt bij de (oude) splitter geplaatst (1 m kabeltje); Experia box communiceert met PC via TG 120 USB Wifi adapter aan PC (Adapter was ooit onderdeel van het pakket van de oud ST 580 modem)
4. Experia functioneert probleemloos; signaal ruisverhouding is OK geen enkel transmissie fout meer.
. . zie log hieronder.
5. Signaal verzwakking is in beide situaties vrijwel identiek; Signaal ruisverhouding is ongeveer 19 db beter
6. Observatie: het zendvermogen is nu opeens ca 5 dB lager; waarom is dit?

Conclusie: De experibox is EXTREEM critisch voor wat betreft de bekabeling tussen splitter en modem.
Dit is vanmorgen uitvoerig besproken met technische mensen van KPN die er ook geen enkele behoorlijke verklaring voor kunnen geven.
Ze erkennen wel nog geen ervaring hebben met de TG 787 te hebben, maar "weten" wel dat i.h.a. Experiabox veel kritischer is wat betreft bekabeling en afstand Splitter/modem, dan vergeleken oudere typen ADSL modems.
Conclusie ik moet kosten gaan maken om de problemen met de experibox op te lossen. KPN wenst hier niet aan bij te dragen.

De oplossing.
Bekabeling in huis veranderen is geen optie omdat dit veel meer kost dan blijven bellen op "de oude manier", en ADSL m.b.v. ST 580.
Voorlopig communiceer ik via die WIFI USB adapter met de Experiabox "op afstand".
Probleem ik heb 2 desktop PC's op afstand; oplossing KPN levert tweede USB WIFI adapter; maar weigert dit vooralsnog.

Andere door mij gesuggereerde oplossing, waarvan KPN technici denken dat het kan werken maar niet weten hoe te configureren, (terwijl het allemaal KPN produkten zijn) is:

Experia box "op afstand" bij splitter.
ST 580 WIFI modem als router (niet verbonden met ADSL) bij de 2 PC's plaatsen en communiceert (WIFI) met de Experiabox.
(ST 580 router is via korte, bestaande Ethernet kables verbonden met de PC's.)

Vraag aan dit forum; hoe is zoiets te configuren?

groet; Leo
---------------------------------------------------------------------
(Experiabox TG787 met Oude Splitter; Modem op 1 meter afstand van Splitter.)
DSL-verbinding
Koppelingsinformatie
Actief: 0 dagen, 1:25:15
DSL-type: G.992.1 annex A
Bandbreedte (verzenden/ontvangen) [kbps/kbps]: 512 / 4.096
Overgebrachte gegevens (verzonden/ontvangen) [MB/MB]: 3,85 / 4,39
Uitgangsvermogen (verzenden/ontvangen) [dBm]: 12,0 / 13,5
Signaalverzwakking lijn (verzenden/ontvangen) [dB]: 5,0 / 10,0
SN-marge (verzenden/ontvangen) [dB]: 26,0 / 27,5
Leveranciers-ID (lokaal/extern): TMMB / BDCM
Frameverlies (lokaal/extern): 0 / 0
Signaalverlies (lokaal/extern): 0 / 0
Voedingsverlies (lokaal/extern): 0 / 0
Verbindingsverlies (extern): 0
Foutseconden (lokaal/extern): 0 / 0
FEC-fouten (verzenden/ontvangen): 0 / 0
CRC-fouten (verzenden/ontvangen): 0 / 0
HEC-fouten (verzenden/ontvangen): 0 / 0


Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel: Re: TG 787 Experia box
BerichtGeplaatst: ma 09 maart 2009 13:01 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: za 11 nov 2006 11:13
Berichten: 1598
Woonplaats: Almere
Maar over hoeveel meter kabel hebben we het?
Het kabeltje tussen splitter en modem mag toch "gewoon" telefoonkabel zijn?

Zoveel mag dat kabeltje toch niet uitmaken?

_________________
..


Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel: Re: TG 787 Experia box
BerichtGeplaatst: ma 09 maart 2009 14:14 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: ma 21 jul 2008 17:48
Berichten: 296
Ik vind de reacties een beetje vreemd,
ik begrijp niet wat er mis is aan het feit dat ik iemand doorstuur naar de helpdesk als er problemen zijn met internet en/of telefoon. Dat is voor de gebruiker in dit geval het beste antwoord. Evt. kan ik de gebruiker ook een ander modem toesturen een speedtouch 780....

@marcel misschien is het inderdaad beter om de LOG te gaan afschermen.

@marcel234 ik heb verschillende keren gemeld, dat ik de vraag uitgesteld heb aan mijn meerdere m.b.t tot het versturen van een 787, en dat ik daar helaas geen antwoord op heb gehad, ik zal nog eens kijken wat de opties nu zijn.

Mvg

_________________
Met vriendelijke groet,

KPN Webcare specialist
www.kpn.com/webcare


Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel: Re: TG 787 Experia box
BerichtGeplaatst: ma 09 maart 2009 14:48 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: za 28 feb 2009 19:57
Berichten: 31
vitelcom schreef:
Experia box "op afstand" bij splitter.
ST 580 WIFI modem als router (niet verbonden met ADSL) bij de 2 PC's plaatsen en communiceert (WIFI) met de Experiabox.
(ST 580 router is via korte, bestaande Ethernet kables verbonden met de PC's.)

Vraag aan dit forum; hoe is zoiets te configuren?


Dit kan misschien met WDS functie, echter moet ik bekennen dat ik niet bekend ben met de ST580 en of deze dit kan.
Misschien dat iemand anders je hierover kan inlichten of even op google zoeken naar WDS.

Robèrt schreef:
Het kabeltje tussen splitter en modem mag toch "gewoon" telefoonkabel zijn?

Zoveel mag dat kabeltje toch niet uitmaken?


Dit moet een getwiste kabel zijn welke niet langer dan 1 of anderhalfe meter mag zijn!
Liefst een CAT5 kabel!

KPNwebcare1 schreef:
@marcel misschien is het inderdaad beter om de LOG te gaan afschermen.

Nee gewoon open laten staan! De box zit al dicht genoeg!

_________________
Nobody is perfect :P


Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel: Re: TG 787 Experia box
BerichtGeplaatst: ma 09 maart 2009 15:23 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: za 11 nov 2006 11:13
Berichten: 1598
Woonplaats: Almere
Chris1512 schreef:

Robèrt schreef:
Het kabeltje tussen splitter en modem mag toch "gewoon" telefoonkabel zijn?

Zoveel mag dat kabeltje toch niet uitmaken?


Dit moet een getwiste kabel zijn welke niet langer dan 1 of anderhalfe meter mag zijn!
Liefst een CAT5 kabel!

quote]

Is dat wel zo, moet dat niet gewoon het standaard KPN kabeltje zijn?
Ben even het typenummer kwijt.
Telefoonkabel is tenslotte nooit Cat5.

Cat5 is ontworpen voor netwerken en niet zozeer voor telefonie.

_________________
..


Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel: Re: TG 787 Experia box
BerichtGeplaatst: ma 09 maart 2009 19:53 
Offline
Site Admin
Avatar gebruiker

Geregistreerd: zo 18 jun 2006 03:05
Berichten: 1730
Woonplaats: nieuwegein
KPNwebcare1 schreef:
@marcel234 ik heb verschillende keren gemeld, dat ik de vraag uitgesteld heb aan mijn meerdere m.b.t tot het versturen van een 787, en dat ik daar helaas geen antwoord op heb gehad, ik zal nog eens kijken wat de opties nu zijn.


Dat hoeft niet meer want ik ben geheel over naar ziggo, internet en telefonie zijn al einde oefening alleen tv doet het nog maar dat zal kwestie van dagen zijn dat ook deze zal gaan stoppen.

Het enigste wat je mij mailde per im was dat de vraag uitstond en verder heb ik zowieso naar de 3rde keer niets meer mogen vernemen. maar je bent het met mij hopelijk eens dat je ziet dat er links en rechts wat problemen zijn met deze 787 en niemand kan er op inspringen, als wij die kans wel hadden gehadden wij meer ondersteuning kunnen bieden. om dit af te ronden hoop ik dat je repleyd met dat je het hier mee eens bent, het is verder alleen "jammer" dat wij de ipbèrs niet genoeg kunnen ondersteunen.

Mijn ex heeft ook ipb en die woont hier paar deuren verder en dus ga ik proberen daar een 787 te krijgen en dan kan ik mischien wat ondersteuning bieden, maar dat zal nog wel even duren eer het zover is.

Groet Marcel.


Omhoog
 Profiel  
 
Geef de vorige berichten weer:  Sorteer op  
Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 36 berichten ]  Ga naar pagina Vorige  1, 2, 3  Volgende

Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast


Je mag geen nieuwe onderwerpen in dit forum plaatsen
Je mag niet antwoorden op een onderwerp in dit forum
Je mag je berichten in dit forum niet wijzigen
Je mag je berichten niet uit dit forum verwijderen

Zoek naar:
Ga naar:  
cron
Powered by phpBB? Forum Software ? phpBB Group  | Hosted by 123-webhost
phpBB.nl Vertaling