Het InternetPlusBellen/Experiabox Forum

Deel je ervaringen over Internetplusbellen met andere gebruikers en meld je gratis aan.
Het is nu wo 25 nov 2020 12:39

Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]




Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 66 berichten ]  Ga naar pagina Vorige  1, 2, 3, 4, 5  Volgende
Auteur Bericht
BerichtGeplaatst: di 23 dec 2008 23:00 
Offline
Site Admin
Avatar gebruiker

Geregistreerd: zo 18 jun 2006 03:05
Berichten: 1730
Woonplaats: nieuwegein
Bij deze de foto`s en aanvullende info voor de nieuwe tg787v experiabox van kpn.

De Thomson 787v is de nieuwe Residential Gateway versie van Thomson. De benaming van de RG zal ook KPN Experia Box zijn. Dit betekent dat er dus drie varianten van de Experia Box in omloop zullen zijn. (SX55x en ST780 WL)
De KPN Experia Box van Thomson wordt al ingezet voor ALL-IP en glasnet van KPN. Bij ALL-IP wordt de TG787v gebruikt als gecombineerde NT/RG. (Fiber To The Curb). Voor glasnet wordt de TG787v als RG ingezet. (Fiber To The Home)
Belangrijke info:
Thomson TG&787 is een VDSL2 modem dat ook geschikt is voor gebruik op ADSL (2 en 2+). Dit modem wordt in bruikleen geleverd en blijft dus eigendom van KPN.
ER IS GEEN ISDN VARIANT VAN DIT MODEM. DE DIENSTEN OP ISDN WORDEN GELEVERD MET HET HUIDIGE MODEM DE ST780.
Het huidige modem de ST780 van Alcatel/Thomson zal in fases worden vervangen door de 787. De 787 is overigens een tijdelijk model dat later volgend jaar zal worden opgevolgd door de ST789.
Bij de volgende foto’s word de ST780 vergeleken met de ST787.

Afbeelding
Afbeelding


De functie ‘flexipoort’ is vervallen. De STB moet verplicht op LAN poort 3 worden
aangesloten.

Opmerking!
LAN poort 3 is NIET meer te gebruiken voor het aansluiten van bijvoorbeeld een PC.

De DHCP-pool loopt van 192.168.2.1 t/m 192.168.2.252. De TG787v zelf heeft als IP-
adres: 192.168.2.254.

De USB poort heeft als IP-adres: 192.168.2.253

Uit- De spanning is uitgeschakeld.

Groen- Spanning ingeschakeld, normale werking.

Rood- De zelftest van de KPN Experia Box is niet geslaagd. De KPN ExperiaBox is defect.



Groet Marcel.


Omhoog
 Profiel  
 
BerichtGeplaatst: wo 24 dec 2008 01:16 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: do 27 sep 2007 21:12
Berichten: 74
Woonplaats: Amsterdam
Jammer, het zijn maar halve plaatjes.
En waarom is er utp-poort voor LAN weg. Zo kom je helemaal snel aan een te kort en heb je eerder een switch nodig.
Wat is een flexipoort en STB die verplicht op een LAN poort zou moeten worden aangesloten?
Kan een (Netwerk-)printer aangesloten worden op de usb-poort?

_________________
Denk je ff over te stappen van ADSL en Telefonie (een sneltrein)
Kom je in een IPB omgeving waar bij de minste tegenwind (bellen) je beter naar de kroeg kunt gaan dan internetten.
En het is nog lekker ook, een pilsje bij de pieper.


Omhoog
 Profiel  
 
BerichtGeplaatst: wo 24 dec 2008 01:24 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: za 11 nov 2006 11:13
Berichten: 1598
Woonplaats: Almere
Een USB poort met een IP-adres?
Klinkt mij nu even vreemd in de oren, is morgen misschien toch normaal?

Plaatjes zijn pittig groot... :-)

Laten we hopen dat de eerste firmware meteen een beetje goed is.
Ben benieuwd naar de eerste ervaringen.

_________________
..


Omhoog
 Profiel  
 
BerichtGeplaatst: wo 24 dec 2008 01:30 
Offline
Site Admin
Avatar gebruiker

Geregistreerd: zo 18 jun 2006 03:05
Berichten: 1730
Woonplaats: nieuwegein
Mijn escuus dat de plaatjes niet goed zijn geupload. Ik heb ze uit en powerpoint moeten halen en daarna via imagechack geupload maar daar gaat telkens iets mis in. Ik ga even de hulp van Jwagenaar inroepen kijken of deze ze kan conveteren naar en formaat dat alles goed zichtbaar is.

Waarom er 1 poort appart is gereseveerd voor iptv is mij ook even en raadsel, betekend dit dat men niet meer 2 iptv tuners kan aansluiten? zo-ja dan is en overstap naar deze nieuwe voor mij althans niet mogelijk gezien ik 2 stb`s in huis hebt. Maar kan goed zijn dat je eventueel poort 4 hiervoor ook nog kan gebruiken. Verder had ik meer verschil in desing verwacht, deze lijkt echt sprekend op de huidige wl-780. Maar goed, als de werking van deze beter is why not? Pdendaas heb nog en call openstaan om te kijken of er 1 hierheen kan worden gestuurd tot op heden heeft pdendaas hierover nog geen terug koppeling terug gehad.


Groet Marcel.


Groet marcel.


Omhoog
 Profiel  
 
BerichtGeplaatst: wo 24 dec 2008 09:55 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: ma 21 jul 2008 17:48
Berichten: 296
Voor een 2e tuner kan een switch worden gebruikt. (poort 3 is geoptimaliseerd voor i-tv)
De st787 lijkt inderdaad sprekend op de st780, alleen de achterkant is gespiegeld ten opzichte van de st780, en er zitten koelribben bovenop de st787.

Mvg

_________________
Met vriendelijke groet,

KPN Webcare specialist
www.kpn.com/webcare


Omhoog
 Profiel  
 
BerichtGeplaatst: wo 24 dec 2008 10:01 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: ma 21 jul 2008 17:48
Berichten: 296
Leocort schreef:
Jammer, het zijn maar halve plaatjes.
En waarom is er utp-poort voor LAN weg. Zo kom je helemaal snel aan een te kort en heb je eerder een switch nodig.
Wat is een flexipoort en STB die verplicht op een LAN poort zou moeten worden aangesloten?
Kan een (Netwerk-)printer aangesloten worden op de usb-poort?


Er kan geen apparatuur worden aangesloten op de USB poort.

Mvg

_________________
Met vriendelijke groet,

KPN Webcare specialist
www.kpn.com/webcare


Omhoog
 Profiel  
 
BerichtGeplaatst: wo 24 dec 2008 13:43 
Offline
Site Admin
Avatar gebruiker

Geregistreerd: di 04 apr 2006 17:38
Berichten: 2511
Woonplaats: hoofddorp
pdaas schreef:
Er kan geen apparatuur worden aangesloten op de USB poort.

Mvg

waar is deze usb-poort dan voor, zeker gelet op het feit dat er een ipnummer voor gereserveerd wordt?

_________________
waren de oplossingen van een helpdesk maar net zo talrijk als de antwoorden


Omhoog
 Profiel  
 
BerichtGeplaatst: wo 24 dec 2008 13:56 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: ma 21 jul 2008 17:48
Berichten: 296
Daar heb ik nog geen info over helaas.

Mvg

_________________
Met vriendelijke groet,

KPN Webcare specialist
www.kpn.com/webcare


Omhoog
 Profiel  
 
BerichtGeplaatst: wo 24 dec 2008 15:41 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: za 11 nov 2006 11:13
Berichten: 1598
Woonplaats: Almere
Buitenkant van het kastje maakt niet zo veel uit.
Als de binnenkant maar goed werkt toch?

Komen vast meer specificaties naar buiten t.z.t... :)

_________________
..


Omhoog
 Profiel  
 
BerichtGeplaatst: wo 24 dec 2008 18:28 
Offline
Site Admin
Avatar gebruiker

Geregistreerd: zo 18 jun 2006 03:05
Berichten: 1730
Woonplaats: nieuwegein
De powerpoint presentatie is naar jwagenaar gestuurt, en deze zal zorgen dat de plaatjes goed op het forum komen te staan. Vraag me niet waarom het mij niet lukte maar op 1 of andere rare manier kreeg ik het maar niet goed, daarom geef ik het stafje door aan mijn gewaardeerde collega :mrgreen:


Groet Marcel.


Omhoog
 Profiel  
 
BerichtGeplaatst: wo 24 dec 2008 21:19 
Offline
Site Admin
Avatar gebruiker

Geregistreerd: di 04 apr 2006 17:38
Berichten: 2511
Woonplaats: hoofddorp
foto's zijn aangepast en hopelijk voor een ieder in het juiste formaat :wink:

_________________
waren de oplossingen van een helpdesk maar net zo talrijk als de antwoorden


Omhoog
 Profiel  
 
BerichtGeplaatst: wo 24 dec 2008 23:59 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: do 27 sep 2007 21:12
Berichten: 74
Woonplaats: Amsterdam
Ah, ik weet, door lezen, wat STB is.
Iets van idtv of zo. En dat je een switch kunt gebruiken om meer poorten te krijgen voor idtv.
Jammer dat er, mogelijk, weer een onnodige usb-poort op zit.
Het aantal utp-poorten geschikt voor netwerk wordt zo wel snel minder.

_________________
Denk je ff over te stappen van ADSL en Telefonie (een sneltrein)
Kom je in een IPB omgeving waar bij de minste tegenwind (bellen) je beter naar de kroeg kunt gaan dan internetten.
En het is nog lekker ook, een pilsje bij de pieper.


Omhoog
 Profiel  
 
BerichtGeplaatst: do 25 dec 2008 01:10 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: za 11 nov 2006 11:13
Berichten: 1598
Woonplaats: Almere
STB is een Set Top Box, vaak in gebruik voor digitale TV toepassingen... :-)

Weinig UTP poortjes beschikbaar is voor deze variant niet zo heel erg, een 10/100Mb switch met 5-, 8- of 16 poortjes is niet zo prijzig.
Ik ben wel nieuwsgierig naar die USB-poort. Wat kan daar mee?

_________________
..


Omhoog
 Profiel  
 
BerichtGeplaatst: do 08 jan 2009 13:47 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: ma 21 jul 2008 17:48
Berichten: 296
Leocort schreef:
Ah, ik weet, door lezen, wat STB is.
Iets van idtv of zo. En dat je een switch kunt gebruiken om meer poorten te krijgen voor idtv.
Jammer dat er, mogelijk, weer een onnodige usb-poort op zit.
Het aantal utp-poorten geschikt voor netwerk wordt zo wel snel minder.


Dat er een usb poort opzit komt, omdat deze box zo aangeleverd word door de leverancier aan KPN.
Het is dus een standaard aansluiting.

Mvg

_________________
Met vriendelijke groet,

KPN Webcare specialist
www.kpn.com/webcare


Omhoog
 Profiel  
 
BerichtGeplaatst: do 08 jan 2009 20:51 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: do 27 sep 2007 21:12
Berichten: 74
Woonplaats: Amsterdam
Natuurlijk. Thomson zal geen afwijkend model voor een afnemer gaan produceren.

Maar het gekoppeld zijn aan een IP adres zou bijna te denken geven dat je er een printer op kan aansluiten die je dan als netwerkprinter kan aansturen.

Maja, kennelijk is dat dus niet zo.

_________________
Denk je ff over te stappen van ADSL en Telefonie (een sneltrein)
Kom je in een IPB omgeving waar bij de minste tegenwind (bellen) je beter naar de kroeg kunt gaan dan internetten.
En het is nog lekker ook, een pilsje bij de pieper.


Omhoog
 Profiel  
 
Geef de vorige berichten weer:  Sorteer op  
Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 66 berichten ]  Ga naar pagina Vorige  1, 2, 3, 4, 5  Volgende

Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast


Je mag geen nieuwe onderwerpen in dit forum plaatsen
Je mag niet antwoorden op een onderwerp in dit forum
Je mag je berichten in dit forum niet wijzigen
Je mag je berichten niet uit dit forum verwijderen

Zoek naar:
Ga naar:  
cron
Powered by phpBB? Forum Software ? phpBB Group  | Hosted by 123-webhost
phpBB.nl Vertaling