Het InternetPlusBellen/Experiabox Forum

Deel je ervaringen over Internetplusbellen met andere gebruikers en meld je gratis aan.
Het is nu za 21 apr 2018 17:59

Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]




Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 6 berichten ] 
Auteur Bericht
BerichtGeplaatst: vr 28 nov 2008 21:14 
Offline

Geregistreerd: za 10 mei 2008 16:26
Berichten: 2
TV aan sluiten?? Ja dat kan tegenwoordig! Er komen er steeds meer met een Ethernet port. Deze kan in een Router worden geprikt, en voila: je kan met een mediaserver van je PC (Win Mediaplayer 11, TVersity, Twonky) foto's muziek en films afspelen. MAAR NIET VIA DE EXPERIABOX
Het protocol heet DLNA (Digital Living Network Alliance.
Ik probeerde mijn nieuwe Philips TV aan te sluiten, maar geen verbinding. Er was wel een IP adres uitgedeeld door de Experia box- in mijn geval de Thompson SpeedTouch 780. Ik heb veel geprobeerd in de Router (UPnP , ALLE poorten open), maar helaas.
Volgens Thompson (een email antwoord op mijn vraag), zou de SPeedtouch er wel geschikt voor zijn.... DNLA is een UPnP protocol.

Ik had nog een "oude" router uit de tijd vóór Internet+bellen, een Belkin Wireless G router.
Deze heb ik aangepast (UPnP on, Firewall off, Wireless off, DHCP off, Wireless off) en zo een Netwerkje achter de Experiabox gemaakt. Ja hoor het werkte direct.
Mijn incident aan Philips: antwoord " Routers supporten wij niet"
Mijn telefoon aan KPN: antwoord: " dit supporten wij niet" stuurt u maar een Brief naar Klanten suggesties, Den Bosch.
Iemand anders ervaring op dit gebied?


Omhoog
 Profiel  
 
BerichtGeplaatst: za 29 nov 2008 13:36 
Offline

Geregistreerd: vr 10 nov 2006 15:02
Berichten: 320
Woonplaats: Middelburg
Zelf heb ik een PS3 aangesloten via de Thomson780.
De computer is voorzien van VISTA premium en zelf gebruik ik TVERSITY.
Heb ook nog even geprobeerd met WM11, maar die speelt nauwlijks iets af omdat de juiste codec's ontbreken.
Via de PS3 kan ik streams rechtstreeks van het net bekijken, maar om eerlijk te zijn; op die manier wil je geen tv kijken, want het ziet er niet uit.
Na de installatie van TVERSITY ging het streamen van films vanaf de computer, via de PS3 naar de tv wel goed.
Tversity zet bij de installatie zelf WM11 buitenspel.
Zowel in de PS, als in de EB, als in de computer moet Upnp aanstaan.
Ook kan de windows firewall nog wel eens vervelend doen.
Ook moet, nadat de PS opgestart is, tversity opnieuw verteld worden dat hij moet "start resharing". Pas daarna verschijnt het logo van tversity in beeld.
Of het via jouw TV ook zo gaat weet ik dus verder niet.
Deze speedtouch780 lijkt alleen van de buitenkant op de in de winkel te kopen 780.
Er zit speciale KPN software/firmware in en je zult alles 'n beetje op eigen houtje uit moeten vinden.


Omhoog
 Profiel  
 
BerichtGeplaatst: vr 13 nov 2009 15:02 
Offline

Geregistreerd: vr 13 nov 2009 12:39
Berichten: 2
Hallo jdevreij,
Ik zit met hetzelfde probleem, de Thomson SpeedTouch 780 is niet DLNA gecertificeerd, ik wil via mijn nieuwe Philips TV 37PFL9604H/12 mijn PC benaderen, dit lukt mij niet.
Kunt u mij vertellen hoe ik dit voor elkaar kan krijgen. Moet ik een andere provider nemen of is het mogelijk met een andere experia box.
Bij voorbaat dank voor uw reactie,
Groeten WVE
jdevreij schreef:
TV aan sluiten?? Ja dat kan tegenwoordig! Er komen er steeds meer met een Ethernet port. Deze kan in een Router worden geprikt, en voila: je kan met een mediaserver van je PC (Win Mediaplayer 11, TVersity, Twonky) foto's muziek en films afspelen. MAAR NIET VIA DE EXPERIABOX
Het protocol heet DLNA (Digital Living Network Alliance.
Ik probeerde mijn nieuwe Philips TV aan te sluiten, maar geen verbinding. Er was wel een IP adres uitgedeeld door de Experia box- in mijn geval de Thompson SpeedTouch 780. Ik heb veel geprobeerd in de Router (UPnP , ALLE poorten open), maar helaas.
Volgens Thompson (een email antwoord op mijn vraag), zou de SPeedtouch er wel geschikt voor zijn.... DNLA is een UPnP protocol.

Ik had nog een "oude" router uit de tijd vóór Internet+bellen, een Belkin Wireless G router.
Deze heb ik aangepast (UPnP on, Firewall off, Wireless off, DHCP off, Wireless off) en zo een Netwerkje achter de Experiabox gemaakt. Ja hoor het werkte direct.
Mijn incident aan Philips: antwoord " Routers supporten wij niet"
Mijn telefoon aan KPN: antwoord: " dit supporten wij niet" stuurt u maar een Brief naar Klanten suggesties, Den Bosch.
Iemand anders ervaring op dit gebied?


Omhoog
 Profiel  
 
BerichtGeplaatst: vr 13 nov 2009 17:27 
Offline

Geregistreerd: wo 24 sep 2008 15:25
Berichten: 51
Ik heb hier het zelfde probleem maar dan met een Samsung led tv
Internet via de tv lukt wel maar DNLA lukt niet, nu ben ik hier wat aan het testen geweest
had nog een modem hier liggen van Online die gerbruik ik nu als router.
Op de router zit nu mijn tv en de Computer DLNA Media player en TVersity werkt nu wel.

Dus gewoon een modem die je nog ergens hebt of een router daar alles op aansluiten dan werkt
het goed.

Probleem zit gewoon in de Thomson SpeedTouch 780 van KPN, Hetnet .

Groeten Eddy

WVE schreef:
Hallo jdevreij,
Ik zit met hetzelfde probleem, de Thomson SpeedTouch 780 is niet DLNA gecertificeerd, ik wil via mijn nieuwe Philips TV 37PFL9604H/12 mijn PC benaderen, dit lukt mij niet.
Kunt u mij vertellen hoe ik dit voor elkaar kan krijgen. Moet ik een andere provider nemen of is het mogelijk met een andere experia box.
Bij voorbaat dank voor uw reactie,
Groeten WVE
jdevreij schreef:
TV aan sluiten?? Ja dat kan tegenwoordig! Er komen er steeds meer met een Ethernet port. Deze kan in een Router worden geprikt, en voila: je kan met een mediaserver van je PC (Win Mediaplayer 11, TVersity, Twonky) foto's muziek en films afspelen. MAAR NIET VIA DE EXPERIABOX
Het protocol heet DLNA (Digital Living Network Alliance.
Ik probeerde mijn nieuwe Philips TV aan te sluiten, maar geen verbinding. Er was wel een IP adres uitgedeeld door de Experia box- in mijn geval de Thompson SpeedTouch 780. Ik heb veel geprobeerd in de Router (UPnP , ALLE poorten open), maar helaas.
Volgens Thompson (een email antwoord op mijn vraag), zou de SPeedtouch er wel geschikt voor zijn.... DNLA is een UPnP protocol.

Ik had nog een "oude" router uit de tijd vóór Internet+bellen, een Belkin Wireless G router.
Deze heb ik aangepast (UPnP on, Firewall off, Wireless off, DHCP off, Wireless off) en zo een Netwerkje achter de Experiabox gemaakt. Ja hoor het werkte direct.
Mijn incident aan Philips: antwoord " Routers supporten wij niet"
Mijn telefoon aan KPN: antwoord: " dit supporten wij niet" stuurt u maar een Brief naar Klanten suggesties, Den Bosch.
Iemand anders ervaring op dit gebied?


Omhoog
 Profiel  
 
BerichtGeplaatst: vr 13 nov 2009 20:30 
Offline

Geregistreerd: vr 13 nov 2009 12:39
Berichten: 2
Hallo Eddy,
Ik wilde even vragen hoe ik dan eventueel een nieuwe router of modem kan aansluiten, mijn telefoon zit ook op de ST780 aangesloten.
Moet de ST780 dan vervangen worden door een ander modem met draadloze router waar ook de telefoon op aangesloten kan worden
Groeten WVE
Radka2 schreef:
Ik heb hier het zelfde probleem maar dan met een Samsung led tv
Internet via de tv lukt wel maar DNLA lukt niet, nu ben ik hier wat aan het testen geweest
had nog een modem hier liggen van Online die gerbruik ik nu als router.
Op de router zit nu mijn tv en de Computer DLNA Media player en TVersity werkt nu wel.

Dus gewoon een modem die je nog ergens hebt of een router daar alles op aansluiten dan werkt
het goed.

Probleem zit gewoon in de Thomson SpeedTouch 780 van KPN, Hetnet .

Groeten Eddy

WVE schreef:
Hallo jdevreij,
Ik zit met hetzelfde probleem, de Thomson SpeedTouch 780 is niet DLNA gecertificeerd, ik wil via mijn nieuwe Philips TV 37PFL9604H/12 mijn PC benaderen, dit lukt mij niet.
Kunt u mij vertellen hoe ik dit voor elkaar kan krijgen. Moet ik een andere provider nemen of is het mogelijk met een andere experia box.
Bij voorbaat dank voor uw reactie,
Groeten WVE
jdevreij schreef:
TV aan sluiten?? Ja dat kan tegenwoordig! Er komen er steeds meer met een Ethernet port. Deze kan in een Router worden geprikt, en voila: je kan met een mediaserver van je PC (Win Mediaplayer 11, TVersity, Twonky) foto's muziek en films afspelen. MAAR NIET VIA DE EXPERIABOX
Het protocol heet DLNA (Digital Living Network Alliance.
Ik probeerde mijn nieuwe Philips TV aan te sluiten, maar geen verbinding. Er was wel een IP adres uitgedeeld door de Experia box- in mijn geval de Thompson SpeedTouch 780. Ik heb veel geprobeerd in de Router (UPnP , ALLE poorten open), maar helaas.
Volgens Thompson (een email antwoord op mijn vraag), zou de SPeedtouch er wel geschikt voor zijn.... DNLA is een UPnP protocol.

Ik had nog een "oude" router uit de tijd vóór Internet+bellen, een Belkin Wireless G router.
Deze heb ik aangepast (UPnP on, Firewall off, Wireless off, DHCP off, Wireless off) en zo een Netwerkje achter de Experiabox gemaakt. Ja hoor het werkte direct.
Mijn incident aan Philips: antwoord " Routers supporten wij niet"
Mijn telefoon aan KPN: antwoord: " dit supporten wij niet" stuurt u maar een Brief naar Klanten suggesties, Den Bosch.
Iemand anders ervaring op dit gebied?


Omhoog
 Profiel  
 
BerichtGeplaatst: zo 15 nov 2009 01:43 
Offline

Geregistreerd: wo 24 sep 2008 15:25
Berichten: 51
Hoi
Je sluit je pc en je tv aan op de router en de router sluit je dan weer aan op de ST780
De telefoon laat je gewoon in je ST780 zitten.

Ik gebruik hier als router een modem van Online die ik hier nog had liggen.

Groeten Eddy

[quote="WVE"]Hallo Eddy,
Ik wilde even vragen hoe ik dan eventueel een nieuwe router of modem kan aansluiten, mijn telefoon zit ook op de ST780 aangesloten.
Moet de ST780 dan vervangen worden door een ander modem met draadloze router waar ook de telefoon op aangesloten kan worden
Groeten WVE


Omhoog
 Profiel  
 
Geef de vorige berichten weer:  Sorteer op  
Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 6 berichten ] 

Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast


Je mag geen nieuwe onderwerpen in dit forum plaatsen
Je mag niet antwoorden op een onderwerp in dit forum
Je mag je berichten in dit forum niet wijzigen
Je mag je berichten niet uit dit forum verwijderen

Zoek naar:
Ga naar:  
cron
Powered by phpBB? Forum Software ? phpBB Group  | Hosted by 123-webhost
phpBB.nl Vertaling