Het InternetPlusBellen/Experiabox Forum

Deel je ervaringen over Internetplusbellen met andere gebruikers en meld je gratis aan.
Het is nu za 21 apr 2018 17:40

Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]




Plaats een nieuw onderwerp Dit onderwerp is gesloten, je kunt geen berichten wijzigen of nieuwe antwoorden plaatsen  [ 15 berichten ] 
Auteur Bericht
 Berichttitel: DECT-toestel
BerichtGeplaatst: do 11 jan 2007 17:59 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: do 11 jan 2007 15:29
Berichten: 43
Hoi ik zit enthousiast rond te kijken hier en er valt me iets op. Er zijn mensen met problemen die een DECT-toestel hebben. De oplossing kan ik echter niet direct vinden. Heb je een DECT-toestel? doe dan het volgende;

zet de flashtijd van het toestel op 60. deze staat namelijk standaard bij elk toestel op 100. Dit heeft te maken met de frequentie die het toestel gebruikt, te vergelijken met een radiofrequentie. Deze frequentie kan storen op de experiabox.

Hoe je dit precies doet, staat in het boekje van je telefoon.

Het leek me handig dit toch even extra te vermelden. Ik hoop dat veel mensen er iets aan hebben.


Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel:
BerichtGeplaatst: do 11 jan 2007 18:04 
Offline

Geregistreerd: wo 10 jan 2007 11:44
Berichten: 44
gewoon je toestel uit de buurt van je box werkt ook :lol:

_________________
MultiPlay ServiceDesk medewerker
- IPB KPN
- IPB HetNet
- IPB Planet
- Slim bellen


Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel:
BerichtGeplaatst: do 11 jan 2007 18:05 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: do 11 jan 2007 15:29
Berichten: 43
Jort schreef:
gewoon je toestel uit de buurt van je box werkt ook :lol:

niet altijd. toestellen zoals de malibu geven een erg sterk signaal af en zal dat niet werken tenzij je in een groot huis woont of je de telefoon buiten zet, maar ja dat is ook weer zo omslachtig. :wink:


Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel:
BerichtGeplaatst: do 11 jan 2007 18:06 
Offline

Geregistreerd: vr 17 maart 2006 16:09
Berichten: 3547
Dit soort informatie is altijd welkom.De KPN HD vraagt altijd eerst met een niet dect-toestel te testen,en als dat dan wel goed zou gaan krijgt het "Dect" toestel vaak de zwarte piet :roll:
Blijkbaar zit er toch nog wel het eea tussen in ?!


Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel:
BerichtGeplaatst: do 11 jan 2007 18:08 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: do 11 jan 2007 15:29
Berichten: 43
Maarten schreef:
Dit soort informatie is altijd welkom.De KPN HD vraagt altijd eerst met een niet dect-toestel te testen,en als dat dan wel goed zou gaan krijgt het "Dect" toestel vaak de zwarte piet :roll:
Blijkbaar zit er toch nog wel het eea tussen in ?!

ja blijkbaar weten veel hd medewerkers dit niet.. jammer!


Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel:
BerichtGeplaatst: do 11 jan 2007 18:30 
Offline

Geregistreerd: vr 17 maart 2006 16:09
Berichten: 3547
sazzefraz schreef:
Maarten schreef:
Dit soort informatie is altijd welkom.De KPN HD vraagt altijd eerst met een niet dect-toestel te testen,en als dat dan wel goed zou gaan krijgt het "Dect" toestel vaak de zwarte piet :roll:
Blijkbaar zit er toch nog wel het eea tussen in ?!

ja blijkbaar weten veel hd medewerkers dit niet.. jammer!


Voortschrijdend inzicht kan geen kwaad :wink:


Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel: Re: DECT-toestel
BerichtGeplaatst: do 11 jan 2007 22:32 
Offline

Geregistreerd: vr 17 maart 2006 21:09
Berichten: 1657
sazzefraz schreef:
zet de flashtijd van het toestel op 60. deze staat namelijk standaard bij elk toestel op 100. Dit heeft te maken met de frequentie die het toestel gebruikt, te vergelijken met een radiofrequentie. Deze frequentie kan storen op de experiabox.

Flashtijd heeft helemaal niets te maken met frequenties. Het klopt dat de meeste Dect toestellen staan ingesteld op een flashtijd van 100ms. Flashtijd is de tijd dat de telefoonlijn wordt onderbroken door de doorverbindtoets(flashtoets) om te kunnen doorverbinden. 100ms is een standaard instelling geschikt voor de meeste telefoonlijnen. Verlaag je de flashtijd naar b.v. 60ms. is de kans dat de doorverbind functie niet werkt, verhoog je de tijd naar b.v. 200ms is de kans dat je de lijn verbreekt.


Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel:
BerichtGeplaatst: vr 12 jan 2007 12:47 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: do 11 jan 2007 15:29
Berichten: 43
:o potverdikke, ben ik even verkeerd ingelicht! Nou ja, in ieder geval, het werkt wel! :D


Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel:
BerichtGeplaatst: vr 12 jan 2007 16:43 
Offline

Geregistreerd: vr 17 maart 2006 16:09
Berichten: 3547
sazzefraz schreef:
:o potverdikke, ben ik even verkeerd ingelicht! Nou ja, in ieder geval, het werkt wel! :D


Even terugkoppelen naar je bron :wink:


Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel:
BerichtGeplaatst: zo 14 jan 2007 18:12 
Offline

Geregistreerd: wo 10 jan 2007 11:44
Berichten: 44
volgens mij... (niet zeker hoor).... wijzigt de frequentie van het dect toestel, doordat je de flashtijd aanpast.

_________________
MultiPlay ServiceDesk medewerker
- IPB KPN
- IPB HetNet
- IPB Planet
- Slim bellen


Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel:
BerichtGeplaatst: zo 14 jan 2007 20:50 
Offline

Geregistreerd: vr 17 maart 2006 21:09
Berichten: 1657
Jort schreef:
volgens mij... (niet zeker hoor).... wijzigt de frequentie van het dect toestel, doordat je de flashtijd aanpast.

Vraag mij af waar jullie, binnen KPN, dat verhaal vandaan hebben. Een flashtijd instellen heeft alleen te maken met het onderbreken van de lijn voor de doorverbind functie. Misschien wel bij het Malibu toestel, maar als je de flashtijd veranderd heb je grote kans dat de doorverbind functie niet meer werkt.


Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel:
BerichtGeplaatst: vr 19 jan 2007 15:35 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: do 11 jan 2007 15:29
Berichten: 43
Jort schreef:
volgens mij... (niet zeker hoor).... wijzigt de frequentie van het dect toestel, doordat je de flashtijd aanpast.

zou heel goed kunnen, maar nu durf ik het niet meer met zekerheid te zeggen! :D

het punt is, het werkt erg vaak om de lijn mee te verbeteren. en wat betreft de doorschakelfunctie; ik heb er nog nooit iemand over horen klagen..


Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel:
BerichtGeplaatst: za 20 jan 2007 12:41 
Offline

Geregistreerd: vr 17 maart 2006 21:09
Berichten: 1657
sazzefraz schreef:
het punt is, het werkt erg vaak om de lijn mee te verbeteren. en wat betreft de doorschakelfunctie; ik heb er nog nooit iemand over horen klagen..

Wordt ook haast niet gebruikt met de Experiabox. :wink:


Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel:
BerichtGeplaatst: vr 02 maart 2007 14:28 
Offline

Geregistreerd: ma 26 feb 2007 15:34
Berichten: 5
met Flash is de bedoeling dat de lijn verbroken wordt en de Flash tijd, is de tijd hoelang het verbroken blijft.

_________________
PegasosII 1024DDRam 1Ghz MorphOS1.4.5


Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel:
BerichtGeplaatst: vr 02 maart 2007 20:44 
Offline

Geregistreerd: vr 17 maart 2006 21:09
Berichten: 1657
pegasos4all schreef:
met Flash is de bedoeling dat de lijn verbroken wordt en de Flash tijd, is de tijd hoelang het verbroken blijft.

Stond al vermeld. Wat mij betreft mag deze op slot.


Omhoog
 Profiel  
 
Geef de vorige berichten weer:  Sorteer op  
Plaats een nieuw onderwerp Dit onderwerp is gesloten, je kunt geen berichten wijzigen of nieuwe antwoorden plaatsen  [ 15 berichten ] 

Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast


Je mag geen nieuwe onderwerpen in dit forum plaatsen
Je mag niet antwoorden op een onderwerp in dit forum
Je mag je berichten in dit forum niet wijzigen
Je mag je berichten niet uit dit forum verwijderen

Zoek naar:
Ga naar:  
cron
Powered by phpBB? Forum Software ? phpBB Group  | Hosted by 123-webhost
phpBB.nl Vertaling