Het InternetPlusBellen/Experiabox Forum

Deel je ervaringen over Internetplusbellen met andere gebruikers en meld je gratis aan.
Het is nu wo 17 jul 2019 16:57

Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]




Plaats een nieuw onderwerp Dit onderwerp is gesloten, je kunt geen berichten wijzigen of nieuwe antwoorden plaatsen  [ 25 berichten ]  Ga naar pagina 1, 2  Volgende
Auteur Bericht
BerichtGeplaatst: wo 14 okt 2009 15:20 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: ma 21 jul 2008 17:48
Berichten: 296
Hallo,

in de bijgevoegde link kan iedereen alvast wat foto's vinden van de nieuwe KPN experiabox TG789. (de uiteindelijke versie heeft een matte afwerking)
Bij glasvezel word dit modem nu uitgebreid getest, we hebben nog geen info over dit modem, de releasedatum is ook nog niet bekend.

http://picasaweb.google.nl/KPNwebcare/KPNExperiaboxTG789?feat=directlink

_________________
Met vriendelijke groet,

KPN Webcare specialist
www.kpn.com/webcare


Omhoog
 Profiel  
 
BerichtGeplaatst: do 15 okt 2009 19:23 
Offline

Geregistreerd: ma 09 maart 2009 10:50
Berichten: 216
Woonplaats: Almere
Hoi Peter,

Thanks voor het delen van deze plaatjes :-). In het forum van een lokale krant in Almere had iemand ook al melding gemaakt van de test onder FttH gebruikers hier.

Ik ben heel benieuwd wat deze modems gaan brengen, naast een hogere snelheid en het "wat meer aan de huidige stand van de techniek voldoen" :-).

Zo hoop ik op:

* Lager stroomverbruik
* Een wat kleinere DHCP-range (bv. vanaf .20 tot .200) zodat gebruikers met statisch ingestelde apparaten meer ruimte krijgen
* Of een instelbare DHCP server waarbij je niet alleen maar een door de Experiabox gekozen IP statisch kan maken, maar ook het IP zelf kan kiezen
* Instelbaar subnet, net zoals vroeger bij de niet-experia KPN en Xs4ALL thomsons gewoon kon.
* Of een modus waarin het modem alle inkomend en uitgaand verkeer 1 op 1 via een eigen gekozen router die je er achter hangt doorsluist (router als PPPoE client of in experiabox instelbaar dat de nexthop een router achter de experiabox moet zijn).

Ik snap dat dit voor 90% van de gebruikers van minder belang is, maar zeker straks met meer concurrentie op de glasvezel en nu al op adsl begint het gebrek aan flexibiliteit bij KPN voor mij een aardige showstopper te worden (het is dat ik ook iTV bij jullie wil hebben).


Omhoog
 Profiel  
 
BerichtGeplaatst: vr 16 okt 2009 08:31 
Offline

Geregistreerd: vr 25 sep 2009 14:00
Berichten: 83
@eversteegt

Een mooie lijst maar helaas de timmerman is ook bij dit modem bezig geweest. Het modem heeft een usb poort en een Samba File Server en een UPnP Media Server. Bij gebruik van een media player naast je tv is dit wel handig . Maar helaas deze is ook al uitgeschakeld.

Van het stroom verbruik heb ik helaas geen gegevens kunnen vinden.


Omhoog
 Profiel  
 
BerichtGeplaatst: vr 16 okt 2009 11:06 
Offline

Geregistreerd: ma 09 maart 2009 10:50
Berichten: 216
Woonplaats: Almere
Jammer.....

Dat wordt weer een extra motivering om, ALS ik nog glasvezel neem bij KPN, het modem zo snel mogelijk door een VLAN-capable switch te vervangen en in het geval van ADSL + iTV een ouder thomson speedtouch modem te gebruiken.....

Hoe moeilijk kan het zijn, zeg. Bij UPC krijg je gewoon een modem dat doet wat het moet doet: Je eigen routertje met hun netwerk bridgen zodat je eigen router via DHCP een publiek IP adres krijgt. En voor de gebruikers die alles in 1 willen, dus ook een door de provider ondersteunde router functie, die kunnen dat ook krijgen. Beide groepen tevreden, dus.....

En bij sommige andere glasvezel providers die (helaas nog) niet actief zijn in Almere krijg je ook op de Genexis reeds een splitsing van diensten, zodat je op 1 poort reeds een publiek IP krijgt, met de mogelijkheid om als je direct iets werkends wil een door de provider ondersteunde router te nemen....

[edit]Oh ja, thanks voor de info, spaceone [/edit]


Omhoog
 Profiel  
 
BerichtGeplaatst: vr 16 okt 2009 20:30 
Offline

Geregistreerd: di 20 jun 2006 16:08
Berichten: 99
Woonplaats: Almere
Woon in Almere, en glasvezel is net aangelegd.
Maar dit is helaas een extra motivatie om dus geen abo bij KPN te nemen.

Zit er denk ik toch maar aan te denken om over te gaan naar UPC.

Hoe kan het nou toch dat KPN op deze manier zijn eigen glazen ingooit ???

Dringend advies aan Webcare :
Neem deze reakties (en tientallen andere op dit forum over firmware's) serieus en breng je achterban
op de hoogte en laat ze in hemelsnaam die eigen firmware van KPN overboord gooien.
Het heeft totaal geen "meerwaarde" en het jaagt behoorlijk wat klanten tegen KPN in 't harnas......

_________________
voor een scheiding heb je haar nodig......


Omhoog
 Profiel  
 
BerichtGeplaatst: za 17 okt 2009 00:03 
Offline

Geregistreerd: ma 09 maart 2009 10:50
Berichten: 216
Woonplaats: Almere
Ach, ik snap best dat KPN gewoon een platform neer wil zetten dat voor een doorsnee gebruiker " plug & play" is en waarbij de helpdesk makkelijk kan zeggen "houd het reset pinnetje ingedrukt terwijl u het modem weer aan zet, dan haalt het modem automatisch opnieuw de juiste instellingen op", maar in een tijd waarin juist de computerfanaten, met meestal iets meer eisen qua netwerk, als eerste zullen overstappen op glasvezel zal KPN toch ook eens aan die geavanceerde gebruikers moeten denken.

Als KPN gewoon in de web interface van het modem een knopje bouwt waarmee ze de internetverbinding laten routeren naar een eigen routertje, of waarin het PPPoE VLAN gewoon gebridged wordt naar een bepaalde LAN poort, dan hebben de gewone gebruikers gewoon nog steeds hun plug&play en kunnen gebruikers met een eigen router ook zonder gedonder een verbinding opzetten.


Omhoog
 Profiel  
 
BerichtGeplaatst: za 17 okt 2009 08:48 
Offline

Geregistreerd: vr 17 maart 2006 21:09
Berichten: 1657
eversteegt schreef:
Ach, ik snap best dat KPN gewoon een platform neer wil zetten dat voor een doorsnee gebruiker " plug & play" is en waarbij de helpdesk makkelijk kan zeggen "houd het reset pinnetje ingedrukt terwijl u het modem weer aan zet, dan haalt het modem automatisch opnieuw de juiste instellingen op", maar in een tijd waarin juist de computerfanaten, met meestal iets meer eisen qua netwerk, als eerste zullen overstappen op glasvezel zal KPN toch ook eens aan die geavanceerde gebruikers moeten denken.

Je hebt het helemaal door, zo is het en niet anders. Als veeleisende gebruiker moet je daarom geen KPN abo nemen, maar b.v. XS4ALL(ook onderdeel van KPN). Elke provider heeft zijn voor en nadelen, je zou dan een goed afgewogen keuze moeten maken.


Omhoog
 Profiel  
 
BerichtGeplaatst: za 17 okt 2009 09:47 
Offline

Geregistreerd: ma 09 maart 2009 10:50
Berichten: 216
Woonplaats: Almere
Tsja, hier in Almere heb je qua glasvezel dus voorlopig geen keus (tenminste, je alternatieve keus is een partij waar veel mensen nog minder graag bij zitten dan bij KPN) en partijen als XS4ALL en dergelijke innoveren niet meer en bieden dus ook geen IPTV met redelijke prijs-kwaliteitsverhouding aan (want dat moet ik KPN dan weer meegeven).

Mijn overweging is nu dus om voorlopig nog bij KPN te blijven (voor dat modem-probleem heb ik een aardige ' workaround' in werking).

Maarehm, als moderator van een forum voor o.a. KPN klanten vind ik het best wel apart dat juist jij dan maar adviseert om dus geen KPN te nemen als veeleisende gebruiker ;-). Als dat inderdaad ook het marketing beleid van KPN zelf is mogen ze dat wel eens heel groot in hun reclames gaan zetten. Denk niet dat ze het ermee eens zijn :wink: :mrgreen:

Ik zal dan ook geen gelegenheid ongemoeid laten om hier toch gewoon steeds weer bij KPN op te hameren.... En KPN zou hier eigenlijk juist hun voordeel mee moeten/kunnen doen. Ik ben een klagende gebruiker, in dit geval omdat ik eigenlijk gewoon graag een grotere reden zou willen hebben om bij ze te blijven.


Omhoog
 Profiel  
 
BerichtGeplaatst: za 17 okt 2009 10:37 
Offline

Geregistreerd: di 20 jun 2006 16:08
Berichten: 99
Woonplaats: Almere
eversteegt schreef:
(voor dat modem-probleem heb ik een aardige ' workaround' in werking)

Kun je mij eens PM-en hierover ?
Ik heb de speedtouch waar ik "doordziek" van wordt, maar ik heb ook nog
een Linksys WRT3000N die ik eigenlijk wil gebruiken voor mijn thuisnetwerk.

_________________
voor een scheiding heb je haar nodig......


Omhoog
 Profiel  
 
BerichtGeplaatst: wo 06 jan 2010 22:11 
Offline

Geregistreerd: za 02 jan 2010 23:08
Berichten: 8
Oftewel een nieuwe rubriek starten?
Ik heb al enkele weken internet+bellen middels
Product Name: TG789vn
Software Release: 8.3.H.4
Software Variant: AQ
De installatie etc. liep oke, en ook de adsl verbinding en voip werkt naar behoren .... zolang het telefoneren via voip KPN en internet als client is.
Bij het configureren van de router liggen wel erg veel beperkingen en ontbreekt goede documentatie - hetgeen er toe leidt dat ik een aantal internet services (nog) niet (volledig) aan de praat heb ... o.a. opensim regions willen niet echt goed online komen, etc. etc.

Wat is het bezwaar om gewoon gebruik te kunnen maken van de volledige TG789 functionaliteit? Nu is o.a. de usb poort nog niet functioneel voor bijv.printen of NAS althans ik zou niet weten hoe.

Een eigen VPN naar het private lan achter de router heb ik nog niet geprobeerd.

Waar is de documentatie aangaande de door KPN vervanging van het OS en NAT en firewall en .... Ik zou graag weten welke poorten dus niet te configureren zijn (ik vermoed o.a. sips 5060, telnet etc. etc.) en welke firewall rules aangebracht zijn/worden.

Daarnaast zijn er enkele kleine storende fouten in de http GUI, zo kan ik bij het configurenen van een device GEEN log optie meegeven bij het assignen van (GameApplicatie) poorten. Ook ontbreken er devices in het overzicht als ik via assign Game/Application dat wil opppakken, daar ontbreekt namelijk niet de log optie (maar dus wel een device, wat uiteindelijk na een tijdje wel tevoorschijn komt maar hoe/wanneer/waarom?).

Ook ontbreekt een goed overzicht van events, nu zijn er slechts 1 scherm te bekijken - tamelijk weinig. Op m'n voorgaande SpeedTouch gebruikte ik de faciliteit om deze events door te sturen naar een log-server-bestand ~ allemaal mogelijk maar onmogelijk gemaakt.


Laatst bijgewerkt door BadExperience op wo 06 jan 2010 23:04, in totaal 1 keer bewerkt.

Omhoog
 Profiel  
 
BerichtGeplaatst: wo 06 jan 2010 23:00 
Offline

Geregistreerd: za 02 jan 2010 23:08
Berichten: 8
kleine aanvulling VPN werkt wel (althans een er van, ander nog niet geprobeerd maar dat geeft hoop)

En verder ben ik het gruwelijk met bovenstaande tips eens, vermink die box toch niet. Zelf hb ik achter de experia m'n FritzBoc geplaatst die op de 1ste/0de poort nu een IP-wan verbinding ziet, nu nog transparant doorrouten op die experia (dus gewoon als modem neerzetten).


Omhoog
 Profiel  
 
BerichtGeplaatst: do 07 jan 2010 00:21 
Offline
Site Admin
Avatar gebruiker

Geregistreerd: zo 18 jun 2006 03:05
Berichten: 1730
Woonplaats: nieuwegein
Ik heb de box nog niet kunnen testen, maar vind het desing gruwelijk mooi, als ik deze even ter vergelijking naast de boxen van ziggo mag leggen (ubee en arris) vallen deze echt het niet bij de tg789.


Groet marcel.


Omhoog
 Profiel  
 
BerichtGeplaatst: do 07 jan 2010 01:17 
Offline

Geregistreerd: wo 02 dec 2009 12:59
Berichten: 6
Het is een beetje een geval van: Mooi van buiten, lelijk van binnen.
Is weer helemaal dichtgetimmerd. Waarom mogelijkheden in de settings van het modem zetten als deze toch niet werken?


Omhoog
 Profiel  
 
BerichtGeplaatst: do 07 jan 2010 13:12 
Offline
Site Admin
Avatar gebruiker

Geregistreerd: zo 18 jun 2006 03:05
Berichten: 1730
Woonplaats: nieuwegein
LeeM schreef:
Het is een beetje een geval van: Mooi van buiten, lelijk van binnen.
Is weer helemaal dichtgetimmerd. Waarom mogelijkheden in de settings van het modem zetten als deze toch niet werken?



Het zou kpn wat meer sieren als ze hun klanten uitleggen waarom de eb zo dicht getimmerd zit? wellicht dat na uitleg er wat meer begrip is hiervoor.


Groet marcel.


Omhoog
 Profiel  
 
BerichtGeplaatst: za 09 jan 2010 11:21 
Offline

Geregistreerd: ma 09 maart 2009 10:50
Berichten: 216
Woonplaats: Almere
Precies!

Ik begrijp best dat men een dienst wil neerzetten die gewoon WERKT en waar onervaren klanten niets zelf aan verprutsen. En eerlijk is eerlijk: Voor 95% van de "jan met de pet" huishoudens zal het modem ook best aanvaardbaar ingesteld staan aan de LAN zijde.

Maar voor een naar schatting best grote groep (als je in absolute aantallen kijkt) gebruikers ook niet! Het zou heel makkelijk oplosbaar zijn als er gewoon een instelling in de EB kwam waarmee je kan zeggen "Zet GEEN internetverbinding op, die zet ik zelf wel op met een PPPoE capable router" . Dat PPPoE wachtwoord is gewoon common knowledge (als je met een maagdelijke modem uit de winkel verbinding maakt met ADSL word je zelfs naar een landingpage van KPN geleid waar dit aangegeven staat) en dan is iedereen blij.

Maar alle redenen die KPN tot nu toe heeft gegeven om het niet te doen vind ik halfslachtig. Extra support kost het namelijk niet. Ja, alleen bij het ontwikkelen van nieuwe firmwares om te testen of die functionaliteit ook nog werkt maar richting de eindgebruiker niet. De "jan met de pet" gebruiker krijgt namelijk bij storingen toch al het advies om een reset te doen (of kpn dit van buitenaf te laten doen) en dan staat het modem gewoon weer in z'n default instelling.


Omhoog
 Profiel  
 
Geef de vorige berichten weer:  Sorteer op  
Plaats een nieuw onderwerp Dit onderwerp is gesloten, je kunt geen berichten wijzigen of nieuwe antwoorden plaatsen  [ 25 berichten ]  Ga naar pagina 1, 2  Volgende

Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast


Je mag geen nieuwe onderwerpen in dit forum plaatsen
Je mag niet antwoorden op een onderwerp in dit forum
Je mag je berichten in dit forum niet wijzigen
Je mag je berichten niet uit dit forum verwijderen

Zoek naar:
Ga naar:  
cron
Powered by phpBB? Forum Software ? phpBB Group  | Hosted by 123-webhost
phpBB.nl Vertaling