Het InternetPlusBellen/Experiabox Forum

Deel je ervaringen over Internetplusbellen met andere gebruikers en meld je gratis aan.
Het is nu ma 25 jan 2021 21:31

Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]




Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 10 berichten ] 
Auteur Bericht
 Berichttitel: STB bevriesd
BerichtGeplaatst: do 21 okt 2010 15:23 
Offline

Geregistreerd: do 21 okt 2010 14:09
Berichten: 3
Sinds een paar dagen heb ik problemen met de STB. Na een paar uur kijken bevriesd het beeld, en hangt de STB. Er zit dan niets anders op dan hem uit (even wachten) en weer aan te doen.

Meestal start hij dan opnieuw op, een enkele keer niet, en dan komt hij met een melding dat ik de blauwe knop van de AB in moet drukken, en dan start hij alsnog op, maar daarna heb ik dan geen opname-mogelijkheid meer. Hij doet het dan wel weer een tijdje.

Gisteren tijdens het voetbal gebeurde het 2x. En na opnieuw opstarten gaat het wel weer, alleen duurt het ontzettend lang (EPG laden, vooral als je naar voetbal zit te kijken :wink: )

Heeft iemand enig ID hoe dit komt, of een tip om dit te voorkomen?


Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel: Re: STB bevriesd
BerichtGeplaatst: vr 22 okt 2010 15:12 
Offline

Geregistreerd: do 09 jul 2009 07:58
Berichten: 132
klinkt als omruilen voor en stb die wel werkt.
dat is hier ook eens gebeurd en nu zijn de problemen ( en de opgenomen programma's na het maken van een backup ) weg


Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel: Re: STB bevriesd
BerichtGeplaatst: do 28 okt 2010 16:59 
Offline

Geregistreerd: ma 14 jun 2010 08:42
Berichten: 5
Hallo,

De volgende handelingen kunt u proberen/uitsluiten.

Het constante vastlopen kan veroorzaakt worden door een fout in de software op uw Interactieve tv ontvanger. Hierbij is het verstanding om de laatste software opnieuw te downloaden en in te laden op uw tv ontvanger. Dit doet u als volgt:



Zet de TV-ontvanger 30 seconden op stand-by met de AB (of met de aan/uit knop op de voorkant)



Schakel de TV-ontvanger uit met de schakelaar achterop



Wacht 20 seconden en schakel de TV-ontvanger weer



Bij het eerste bolletje druk meteen op de 'menu' toets van de afstandsbediening of van de TV-ontvanger



Ga naar 'Systeem'



Selecteer 'Terug naar Fabrieksinstellingen' & 'Verwijder Software'



Selecteer bij beide opties 'Ja'



Ga naar 'Sluiten'



Selecteer 'Opslaan en opnieuw opstarten' of 'Opnieuw opstarten zonder opslaan' (ligt eraan welke aanklikbaar is)

De TV-ontvanger wordt nu gereset en de software wordt opnieuw ingeladen. Dit kan enkele minuten in beslag nemen.

Let op! Als de TV-ontvanger langer dan 5 minuten blijft hangen op het ophalen van de 'EPG' dan wil het wel eens helpen door de 'Stand-by' knop van de afstandsbediening in te drukken.

Met vriendelijke groet,

Nick
KPN Webcare

_________________
Met vriendelijke groet,

KPN Webcare specialist
www.kpn.com/webcare


Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel: Re: STB bevriesd
BerichtGeplaatst: vr 29 okt 2010 11:14 
Offline

Geregistreerd: do 24 sep 2009 16:39
Berichten: 209
Is de laatste firmware update (oktober 2010) inmiddels beschikbaar vooor alle abonnees?


Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel: Re: STB bevriesd
BerichtGeplaatst: do 04 nov 2010 17:20 
Offline

Geregistreerd: do 21 okt 2010 14:09
Berichten: 3
Dank voor de reakties, firmware update heeft niet geholpen. Toen ''mocht'' de helpdesk medewerker mij een nieuwe tuner aanbieden, zei hij, en die is inmiddels binnen en werkt naar tevredenheid.


Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel: Re: STB bevriesd
BerichtGeplaatst: do 23 dec 2010 11:20 
Offline

Geregistreerd: do 23 dec 2010 09:31
Berichten: 11
Woonplaats: Waddinxveen
Bij mij bevriest hij na het uitzetten.
Dus de avond zet ik hem uit met de afstandbdiening. De volgende ochtend reageert hij niet op de afstandbediening en reageert ook niet op de a/u knop op de stb.
Kortstondig uit en weer aanzetten gaat wel goed.

Om hem weer werkend te krijgen doe ik het volgende:
ik haal de spanning van de kast. Wacht 10 seconden. Steek de stroom er weer in.
Wat mij opvalt is dat dan mijn experiabox arcadyan de adsl verbinding reset.
Als de stb aangaat zegt hij de software bij te werken maar begrijp uit het bovenstaande dat dit NIET het geval is maar je hem echt moet pushen de nieuwe software op te halen???


Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel: Re: STB bevriesd
BerichtGeplaatst: do 23 dec 2010 19:16 
Offline

Geregistreerd: vr 17 maart 2006 21:09
Berichten: 1657
Heb je de STB al eens een keer gereset naar fabrieksinstellingen en nieuwe software laten ophalen?

Om in dit menu te komen moet eerst de spanning eraf van de STB. Als de spanning er weer opgezet wordt met je bij de eerste * op de STB de menu toets indrukken. Als het probleem hierna nog niet verholpen is moet je bij KPN om een andere STB vragen.


Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel: Re: STB bevriesd
BerichtGeplaatst: do 23 dec 2010 20:43 
Offline

Geregistreerd: do 23 dec 2010 09:31
Berichten: 11
Woonplaats: Waddinxveen
missing the point

als ik de stb aanzet geeft hij op het scherm aan "software laden" dit doet hij telkens na een harde (spanning eraf) aanzet.
nu blijkt uit jouw verhaal dat hij op dat moment iets anders doet dan software ophalen anders hadden we dit niet in het menu aan hoeven te geven.

klopt het dat dan (op het moment dat de stb stroom krijgt) de adsl verbinding zichzelf reset want dat vind ik ook waardeloos. (dit doet hij bij opstarten en later na software ophalen nog een keer)

mijn 2e dag met kpn troep is mij niet echt bevallen..


Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel: Re: STB bevriesd
BerichtGeplaatst: vr 24 dec 2010 18:28 
Offline

Geregistreerd: vr 17 maart 2006 21:09
Berichten: 1657
Het resetten van de Arcadyan is niet normaal. Je kan het beste de KPN helpdesk bellen en het probleem voorleggen.

Heb je de software al eens verwijderd van de STB, gereset naar fabrieksinstellingen en nieuwe software laten ophalen?


Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel: Re: STB bevriesd
BerichtGeplaatst: za 25 dec 2010 12:27 
Offline

Geregistreerd: do 23 dec 2010 09:31
Berichten: 11
Woonplaats: Waddinxveen
Als ik de hubs die erachter zitten eruit trekt, reset de arcadyan niet. blijkt een combi probleem arcadyan - hub te zijn. Iemand hier ervaring mee???

Omdat het een Arcadyan probleem lijkt te zijn verwijs ik naar deze draad

http://www.ipbforum.nl/experiaboxforum/viewtopic.php?f=36&t=3802


Omhoog
 Profiel  
 
Geef de vorige berichten weer:  Sorteer op  
Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 10 berichten ] 

Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast


Je mag geen nieuwe onderwerpen in dit forum plaatsen
Je mag niet antwoorden op een onderwerp in dit forum
Je mag je berichten in dit forum niet wijzigen
Je mag je berichten niet uit dit forum verwijderen

Zoek naar:
Ga naar:  
cron
Powered by phpBB? Forum Software ? phpBB Group  | Hosted by 123-webhost
phpBB.nl Vertaling