Het InternetPlusBellen/Experiabox Forum

Deel je ervaringen over Internetplusbellen met andere gebruikers en meld je gratis aan.
Het is nu za 21 apr 2018 17:50

Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]




Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 13 berichten ] 
Auteur Bericht
BerichtGeplaatst: za 02 jul 2011 15:54 
Offline

Geregistreerd: za 25 jun 2011 12:22
Berichten: 5
Hallo allemaal,

Ik heb het volgende probleempje:

Ik heb een Qnap 439 pro II+ NAS met daarop een FTP server en Web Server. Ik heb port forwarding ingesteld en alles werkt, MAAR het vreemde is dat ik van buiten af de web server en ftp server wel kan bereiken, maar als ik op het eigen netwerk zit kom ik terug bij het inlog scherm van de ZTE modem.

Iemand een idee wat ik hieraan kan doen?

Groet,

Johan


Omhoog
 Profiel  
 
BerichtGeplaatst: zo 03 jul 2011 15:59 
Offline

Geregistreerd: do 07 jan 2010 20:10
Berichten: 35
Tegen dit probleem liep ik ook tegenaan.

Ik heb zolang de server lokaal benaderd via het IP adres van de NAS.


Omhoog
 Profiel  
 
BerichtGeplaatst: wo 13 jul 2011 15:18 
Offline

Geregistreerd: za 25 jun 2011 11:43
Berichten: 4
Ik had een zelfde probleem. Je komt inderdaad uit bij het inlogscherm van de ZTE modem. Je vindt ook geen verdere beschrijvin van dit modem op internet en de handleiding van de kpn is heel erg summier. Ik benader nu mijn NAS intern via synology assistent. Gaat snel en zonder problemen. Misschien is het raadzaam om je NAS een vast intern IP adres te geven, dan kan je met dat ipnummer met aanvulling :5000 ook je NAS benaderen.


Omhoog
 Profiel  
 
BerichtGeplaatst: vr 23 sep 2011 22:24 
Offline

Geregistreerd: do 24 feb 2011 01:06
Berichten: 13
gebruik het netwerk ip van je NAS en niet je externe ip want die gaat dan naar het modem toe
bijv http://192.168.2.2/


Omhoog
 Profiel  
 
BerichtGeplaatst: za 24 sep 2011 07:20 
Offline

Geregistreerd: za 25 jun 2011 12:22
Berichten: 5
interal schreef:
gebruik het netwerk ip van je NAS en niet je externe ip want die gaat dan naar het modem toe
bijv http://192.168.2.2/


Ja, zo ver was ik al, maar het probleem zit er dan in dat zo gauw je een doorverwijzing hebt(een jump naar een andere pagina) je weer netjes op het inlogscherm van je modem wordt gezet.


Omhoog
 Profiel  
 
BerichtGeplaatst: za 24 sep 2011 07:25 
Offline

Geregistreerd: za 25 jun 2011 12:22
Berichten: 5
Tijdelijke oplossing:

Je kunt je hosts file op je windows pc aanpassen. Deze file staat in je windows32 dir. Je moet even zoeken waar die precies staat. (in de ETC dir). Als je daar het interne ip adres van je nas neerzet en het externe www adres, dan ga je op die computer bij dat www adres naar het aangegeven ip adres.

Niet netjes, maar werkt wel.

Succes er mee!

Zo zie je maar weer dat je ook je eigen problemen op kunt lossen!


Omhoog
 Profiel  
 
BerichtGeplaatst: za 24 sep 2011 23:57 
Offline

Geregistreerd: do 24 feb 2011 01:06
Berichten: 13
probeer anders een andere port voor de http server zoals 8080 als dat mogelijk is


Omhoog
 Profiel  
 
BerichtGeplaatst: zo 25 sep 2011 07:27 
Offline

Geregistreerd: za 25 jun 2011 12:22
Berichten: 5
interal schreef:
probeer anders een andere port voor de http server zoals 8080 als dat mogelijk is


Hetzelfde probleem. Het lijkt wel of het ligt aan de http server van de experiabox zelf. Die gaat ervan uit dat al het verkeer intern op poort 80 naar de server van de box gaat... En niet naar een eventuele webserver op het netwerk...


Omhoog
 Profiel  
 
BerichtGeplaatst: zo 25 sep 2011 17:54 
Offline

Geregistreerd: do 24 feb 2011 01:06
Berichten: 13
boomdijk schreef:
Tijdelijke oplossing:

Je kunt je hosts file op je windows pc aanpassen. Deze file staat in je windows32 dir. Je moet even zoeken waar die precies staat. (in de ETC dir). Als je daar het interne ip adres van je nas neerzet en het externe www adres, dan ga je op die computer bij dat www adres naar het aangegeven ip adres.

Niet netjes, maar werkt wel.

Succes er mee!

Zo zie je maar weer dat je ook je eigen problemen op kunt lossen!


c:\windows\system32\drivers\etc\hosts
openen met kladblok of andere text editor
nas ip spatie experiabox ip (of was het andersom beetje onduidelijk aangegeven)


Omhoog
 Profiel  
 
BerichtGeplaatst: zo 04 dec 2011 17:14 
Offline

Geregistreerd: za 26 nov 2011 11:42
Berichten: 5
Ik heb een linux server, en ik werk met name servers, dus een oplossing voor mij staat er niet bij helaas, toch wil ik graag lokaal op mijn server kunnen komen en de sites kunnen bekijken, nog andere oplossingen of instellingen hier voor?


Omhoog
 Profiel  
 
BerichtGeplaatst: zo 11 dec 2011 17:18 
Offline

Geregistreerd: ma 10 jan 2011 22:34
Berichten: 19
Heeft te maken met het ontbreken van een NAT loopback functie in het modem. Is helaas niet op te lossen zonder de experiabox uit te bannen.

Bij modems van bijv. tele2 heb je daar ook last van...
Zie:
http://gathering.tweakers.net/forum/list_messages/1431030


Omhoog
 Profiel  
 
BerichtGeplaatst: di 27 dec 2011 21:21 
Offline

Geregistreerd: zo 25 dec 2011 15:59
Berichten: 2
Hallo

Ik zie dat jullie allemaal een probleem hebben met de nas aan te sluiten op de zte van KPN. Ik ook maar mijn probleem is meer dat uit mijn Nas netgear Ready geen bevestigings mails worden doorgezonden naar derde en de waarschuwingsmails ook niet verzonden worden cq ontvangen worden bij mij

Ik heb de DMZ al uitgezet

weet iemand hierop een oplossing

Ronald Jansen


Omhoog
 Profiel  
 
BerichtGeplaatst: za 31 dec 2011 00:51 
Offline

Geregistreerd: za 18 nov 2006 16:05
Berichten: 128
Hier ook het zelfde geen toegang vanuit het interne netwerk naar de nas en ook de emails van nas worden niet door gegeven.

Is dit nog iets voor de afwezige jongens van webcare?


Omhoog
 Profiel  
 
Geef de vorige berichten weer:  Sorteer op  
Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 13 berichten ] 

Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast


Je mag geen nieuwe onderwerpen in dit forum plaatsen
Je mag niet antwoorden op een onderwerp in dit forum
Je mag je berichten in dit forum niet wijzigen
Je mag je berichten niet uit dit forum verwijderen

Zoek naar:
Ga naar:  
cron
Powered by phpBB? Forum Software ? phpBB Group  | Hosted by 123-webhost
phpBB.nl Vertaling