Het InternetPlusBellen/Experiabox Forum

Deel je ervaringen over Internetplusbellen met andere gebruikers en meld je gratis aan.
Het is nu za 21 apr 2018 17:58

Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]




Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 6 berichten ] 
Auteur Bericht
BerichtGeplaatst: za 06 nov 2010 11:49 
Offline

Geregistreerd: di 20 jun 2006 16:08
Berichten: 99
Woonplaats: Almere
Zie onderstaand plaatje, modem betreft een Speedtouch TG789vn versie 8.3.H.4

Afbeelding

Uploaded with ImageShack.us

Bij wireless geen apparaten gevonden,

Mijn printer (HP OfficeJet J4680) is echter wel degelijk verbonden en bereikbaar in het netwerk.
Deze heeft een vast IP-adres, en iedereen kan dus gewoon printen en scannen.

Enig idee hoe dit komt ?
Het is niet zo super belangrijk, maar het is wel vreemd.....
Andere wireless apparaten worden overigens wel gewoon "gezien" door het modem.

Terug naar fabrieksinstellingen helpt niet, ook een gewone reset niet.
Printer resetten en opnieuw aanmelden ook niet......

Eric

_________________
voor een scheiding heb je haar nodig......


Omhoog
 Profiel  
 
BerichtGeplaatst: do 25 nov 2010 22:17 
Offline

Geregistreerd: wo 24 nov 2010 22:22
Berichten: 1
Woonplaats: Hardenberg
Ik heb precies hetzelfde probleem, maar dan bedraad en met een andere printer.

Printer, bedraad, is via een switch aangesloten op poort 1 van de EB.
De printer is een Canon Pixma MG6150.
Ik heb een vast IP adres ingesteld (192.168.1.65) buiten de DHCP range.
Een netwerk schijf met een vast IP adres (192.168.1.60) is wel zichtbaar.
Alles werkt prima, printen vanaf drie PC's zonder probleem.
Alleen de printer is niet zichtbaar in het overzicht van de EB, een Speedtouch 780.

Vreemd, intrigerend, maar verder heb je er geen last van.

Enig idee ?

Theo


Omhoog
 Profiel  
 
BerichtGeplaatst: do 25 nov 2010 23:04 
Offline

Geregistreerd: wo 17 okt 2007 17:07
Berichten: 7
Ik heb ook dit probleem en heb een TG789vn.

Waar het voor jullie misschien niet vervelend is, is het dat voor mij wel.
Het gaat in mijn geval om een HD Recorder van een camerabewakingssysteem.
Deze heeft een statisch IP-adres.
Het vervelende is nu dat ik portforwarding wil toepassen en dit in de TG789vn alleen maar naar een 'gedetecteerd apparaat' kan.
Omdat het apparaat dus niet gedetecteerd wordt, kan ik geen portforwarding doen en zal ik deze niet remote kunnen benaderen.


Omhoog
 Profiel  
 
BerichtGeplaatst: do 25 nov 2010 23:13 
Offline

Geregistreerd: di 20 jun 2006 16:08
Berichten: 99
Woonplaats: Almere
en als je deze via DHCP een adres laat krijgen, wordt hij dan wel ontdekt ?

Zo ja, dan kun je bij de "toewijzing IP-adres" deze altijd op "hetzelfde ip-adres" laten staan.
Zo heb je toch een soort van een vast ip, wat je weer nodig hebt voor een port-forwarding....

_________________
voor een scheiding heb je haar nodig......


Omhoog
 Profiel  
 
BerichtGeplaatst: vr 26 nov 2010 09:21 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: ma 19 jan 2009 14:44
Berichten: 454
Ik laat dit uitzoeken. Zodra ik een reactie heb, plaat is dit <hier>

_________________
http://www.kpn.com/webcare


Omhoog
 Profiel  
 
BerichtGeplaatst: vr 26 nov 2010 18:16 
Offline

Geregistreerd: wo 17 okt 2007 17:07
Berichten: 7
Eric schreef:
en als je deze via DHCP een adres laat krijgen, wordt hij dan wel ontdekt ?

Zo ja, dan kun je bij de "toewijzing IP-adres" deze altijd op "hetzelfde ip-adres" laten staan.
Zo heb je toch een soort van een vast ip, wat je weer nodig hebt voor een port-forwarding....


Ik heb het inderdaad tijdelijk via DHCP opgelost, maar wil eigenlijk voor een aantal apparaten in het netwerk een vast IP-adres hebben.
Een telefooncentrale (zit hier namelijk met een zakelijk netwerk, waarbij telefoon wel via KPN loopt, maar niet via Internet Plus Bellen), 2 netwerkprinters, een ftp-server en het camerasysteem.
In dit geval wordt de telefooncentrale, de netwerkprinters en het camerasysteem niet herkend als ze een statisch ip-adres hebben.
De FTP-server weer wel, maar weet niet 100% zeker of die op dit moment een statisch IP-adres heeft en kan dat nu niet nakijken (morgen weer en zal dat dan even checken).

Toevoeging die mogelijk van belang is: De telefooncentrale, de netwerkprinters en het camerasysteem zijn wél gewoon te benaderen via het netwerk, maar worden door de TG789vn niet gedetecteerd.

Dit voor dit moment.
Mogelijke tips of definitieve oplossingen zijn altijd welkom.


Omhoog
 Profiel  
 
Geef de vorige berichten weer:  Sorteer op  
Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 6 berichten ] 

Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast


Je mag geen nieuwe onderwerpen in dit forum plaatsen
Je mag niet antwoorden op een onderwerp in dit forum
Je mag je berichten in dit forum niet wijzigen
Je mag je berichten niet uit dit forum verwijderen

Zoek naar:
Ga naar:  
cron
Powered by phpBB? Forum Software ? phpBB Group  | Hosted by 123-webhost
phpBB.nl Vertaling