Het InternetPlusBellen/Experiabox Forum

Deel je ervaringen over Internetplusbellen met andere gebruikers en meld je gratis aan.
Het is nu za 21 apr 2018 17:59

Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]




Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 28 berichten ]  Ga naar pagina 1, 2  Volgende
Auteur Bericht
BerichtGeplaatst: za 24 feb 2007 17:22 
Offline

Geregistreerd: vr 17 maart 2006 16:09
Berichten: 3547
Sluit een memmory-stick of Harddisk aan op de USB aansluiting. Zet de internet-server en eventueel de ftp-server aan. Eventueel kan je de poortnummers aanpassen. (standaard http=80 en ftp=21) Maak op de disk twee directories aan met de naam gigaset_http en gigaset_ftp. Zet in de http directory de pagina's van je internetsite en in de ftp directory de bestanden. De EB begint automatisch met index.htm. Dus dit moet je eerste pagina zijn. En dit is eigenlijk alles!

De site kan je aanroepen door in de adresbalk van internet-Explore http://[je eigen ip-nummer] in te typen. En daar is je site!!!

Met dank aan Flappie.


Laatst bijgewerkt door Maarten op ma 26 feb 2007 23:52, in totaal 1 keer bewerkt.

Omhoog
 Profiel  
 
BerichtGeplaatst: zo 25 feb 2007 11:01 
Maarten schreef:
Sluit een memmory-stick of Harddisk aan op de USB aansluiting. Zet de internet-server en eventueel de ftp-server aan. Eventueel kan je de poortnummers aanpassen. (standaard http=80 en ftp=21) Maak op de disk twee directories aan met de naam gigaset_http en gigaset_ftp. Zet in de http directory de pagina's van je internetsite en in de ftp directory de bestanden. De EB begint automatisch met index.htm. Dus dit moet je eerste pagina zijn. En dit is eigenlijk alles!

De site kan je aanroepen door in de adresbalk van internet-Explore http://[je eigen ip-nummer] in te typen. En hup.... daar is je site!!!

Met dank aan Flappie.


Ik heb even vraagje. ik wil graag dat mijn ftp beveiligen met een wachtwoord en gebruikersnaam hoe doe ik dat?


Omhoog
  
 
 Berichttitel:
BerichtGeplaatst: zo 25 feb 2007 11:18 
Offline

Geregistreerd: ma 08 jan 2007 21:31
Berichten: 97
Woonplaats: Apeldoorn
Afbeelding

Dan moet je daar volgens mij een andere gebruiker dan: "Guest" opgeven met een bijbehorend wachtwoord ofcourse :wink:

_________________
Qua Patet Orbis (Zo wijd de wereld strekt!)


Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel:
BerichtGeplaatst: zo 25 feb 2007 11:20 
Phr3ak schreef:
Afbeelding

Dan moet je daar volgens mij een andere gebruiker dan: "Guest" opgeven met een bijbehorend wachtwoord ofcourse :wink:


Bedankt voor je hulp! Mijn ftp server draait nu!!!!!! :lol:


Omhoog
  
 
 Berichttitel:
BerichtGeplaatst: di 08 mei 2007 15:58 
Offline

Geregistreerd: vr 24 nov 2006 20:19
Berichten: 3
het is al voor elkaar.


Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel:
BerichtGeplaatst: wo 09 mei 2007 08:57 
Offline

Geregistreerd: vr 17 maart 2006 16:09
Berichten: 3547
spran062 schreef:
het is al voor elkaar.


Wat bedoel je hiermee ? Dat je nu wel kunt downloaden ?


Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel:
BerichtGeplaatst: do 10 mei 2007 20:21 
Offline

Geregistreerd: vr 24 nov 2006 20:19
Berichten: 3
ik kon niet de server ftp en http niet bereiken die ik heb aangemaakt op een USB stik, omdat ik de domin naam niet het zelfde was als de EB box.(met pc win2000)

maar nu kan ik via nootboek (acer met XP) de ftp server niet bereiken, wel de http, dit zowel vaste als met wifi.
het lijk mij een instelling van de nootboek pc,
is iemand met de zelfe ervaring.
ik heb later een PC met XP aangesloten ook daar geen contact met FTP:// ip numer, daarna "naam" en "wachtwoord " hierna geen verbinding

Edit:
ik ben terug gegaan naar Explorer 6 ,hiermee kan ik wel de FTP server bereiken
Dus toch een instelling of een fout in Explorer 7


Omhoog
 Profiel  
 
BerichtGeplaatst: wo 05 maart 2008 14:49 
Offline

Geregistreerd: wo 05 maart 2008 14:07
Berichten: 2
hallo,

Ik bezit ook een grijze experiabox en ben ook gebruik gaan maken van de webserver functie om foto's op te gaan slaan.

alleen werkt het wel maar krijg ik de kleine foto's niet te zien op het internet.

Als ik de webpagina op de gewone pc open (vanaf de experia usb stick) werkt het naar behoren.

Maar zodra ik de site via internet benader wordt die netjes met index.htm geopent. klink ik op een fotopagina, krijg ik de kleine voorbeeld fototjes niet te zien.

Voorbeeld:

http://86.90.195.31/gigaset_http/foto's ... index.html

De aangepaste naam: Henk (welke wel zichtbaar is werkt wel) is wel te bezichtigen. Wie weet wat het probleem kan zijn.

MVG,
Tom van Duuren


Omhoog
 Profiel  
 
BerichtGeplaatst: vr 07 maart 2008 10:31 
Offline

Geregistreerd: wo 05 maart 2008 14:07
Berichten: 2
inmiddels is het problererm opgelost. de mapnaam mag niet meer dan 13 tekens bevatten.

nu werk alles naar behoren.

Bedanklt voor de ruimte!
MVG,
Tom van Duuren


Omhoog
 Profiel  
 
BerichtGeplaatst: vr 07 maart 2008 15:05 
Offline
Site Admin
Avatar gebruiker

Geregistreerd: zo 18 jun 2006 03:05
Berichten: 1730
Woonplaats: nieuwegein
Graag gedaan en veel sucses ermee. Topic blijft gewoon open.


Groet Marcel.


Omhoog
 Profiel  
 
BerichtGeplaatst: vr 15 aug 2008 12:48 
Offline

Geregistreerd: do 14 aug 2008 10:41
Berichten: 2
Behalve een mapnaam mag een bestandsnaam ook niet uit meer dan 13 tekens bestaan.


Omhoog
 Profiel  
 
BerichtGeplaatst: di 26 mei 2009 09:00 
Offline

Geregistreerd: wo 06 aug 2008 21:15
Berichten: 27
Ik krijg met geen mogelijkheid poort 80 en 21 open op de Siemens. Iemand een idee waar dat aan kan liggen. Ik weet dat dit in de NAT instellingen zit, maar het lijkt of het modem deze instellingen in de wind slaat. Het gekke is dat wanneer ik de firewall uitzet de apparatuur achter de Siemens (dus in het netwerk) niet benaderbaar is. Firewall staat uit, maar toch aan? Huh?


Omhoog
 Profiel  
 
BerichtGeplaatst: vr 29 mei 2009 23:29 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: wo 02 aug 2006 23:15
Berichten: 310
saavanalen schreef:
Het gekke is dat wanneer ik de firewall uitzet de apparatuur achter de Siemens (dus in het netwerk) niet benaderbaar is. Firewall staat uit, maar toch aan? Huh?

Het zou gekker zijn als je apparatuur achter je EB WEL bereikbaar zou zijn :D

Je moet port forwarding aanzetten. Anders weet de EB niet waar hij de data die op bv. port 80 wordt ontvangen, heen moet sturen. Dus, naar welk lokaal ip-nummer. Hiervoor moet je inderdaad NAT gebruiken. (Network Address Translation). Download de handleiding van de Siemens EB. Hierin staat hoe je dit moet doen. (1.4.2 Port forwarding)
Handleiding: http://www.ipbforum.nl/data/data_bestanden/webinterface%20experiabox.pdf

Flappie


Omhoog
 Profiel  
 
BerichtGeplaatst: za 15 mei 2010 00:12 
Offline

Geregistreerd: ma 26 apr 2010 17:00
Berichten: 9
hallo ik ben hans peters

en ik ben veel al te lang (2 jaar) bezig een web server op te zetten met windows server 2003.
en ook via eperia box sx 551 heb ik van alles geprobeerd maar het lukt maar niet om op het web te komen.
ik doe gewoon iets fout kan iemand mij helpen. of een hint geven?

hans


Omhoog
 Profiel  
 
BerichtGeplaatst: zo 16 mei 2010 23:03 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: wo 02 aug 2006 23:15
Berichten: 310
jmm.peters schreef:
ik doe gewoon iets fout kan iemand mij helpen. of een hint geven?


Wanneer je op een pc windows server 2003 draait dan kan je IIS (Internet Information Services) gebruiken. Dit wordt meegeleverd met W2003. Hiermee kan je een webserver draaien. Zie de Microsoft handleiding hoe je dit aan moet zetten. IIS kan zonder een licentie draaien maar dan kan je maximaal maar met 3 personene (dacht ik) tegelijk inloggen. Voor meer gebruikers moet je een licentie kopen. Hierna moet je wel in de Experiabox poort 80 forwarden naar de PC waarop IIS actief is. Nu kan men van het internet ook je webserver zien. Achterhaal je ip-adres van de Experiabox (http://www.watismijnip.nl/). Iemand op het internet moet dan in de adresbalk van bv Internet Explorer het ip-nummer intypen en je webpagina wordt getoond. Uiteraard moet je wel een website maken en die op de juiste plaats zetten voor IIS. Eerste web pagina moet als naam index.htm hebben.

Heb je een Experiabox van Siemens dan kan je gebruik maken van de interne websever van deze box. Is wel beperkt qua mogelijkheden. Zie hierboven hoe je dit aan moet zetten.

Hopelijk heb je hier iets aan.....


Omhoog
 Profiel  
 
Geef de vorige berichten weer:  Sorteer op  
Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 28 berichten ]  Ga naar pagina 1, 2  Volgende

Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast


Je mag geen nieuwe onderwerpen in dit forum plaatsen
Je mag niet antwoorden op een onderwerp in dit forum
Je mag je berichten in dit forum niet wijzigen
Je mag je berichten niet uit dit forum verwijderen

Zoek naar:
Ga naar:  
cron
Powered by phpBB? Forum Software ? phpBB Group  | Hosted by 123-webhost
phpBB.nl Vertaling