Het InternetPlusBellen/Experiabox Forum

Deel je ervaringen over Internetplusbellen met andere gebruikers en meld je gratis aan.
Het is nu vr 01 aug 2014 05:42

Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]




Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 8 berichten ] 
Auteur Bericht
 Berichttitel: openen van poort 3389
BerichtGeplaatst: di 13 feb 2007 19:30 
Offline

Geregistreerd: di 13 feb 2007 16:27
Berichten: 4
:( Hoewel ik denk dat de Experiabox goed is ingesteld (poort 3389 open en geforward) geeft een test aan dat de poort dicht staat. Ik wil via het web inloggen middels remote desktop van Microsoft. Als het goed is communieert men via poort 3389. Inloggen lukt niet. De melding is dat de pagina niet wordt gevonden. Wie heeft het voor elkaar gekregen om middels remote desktop op de eigen pc in te loggen (via het web). Ik ben al een maand bezig, maar nog geen resultaat.


Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel:
BerichtGeplaatst: wo 14 feb 2007 21:41 
Offline

Geregistreerd: zo 17 dec 2006 14:56
Berichten: 27
Woonplaats: Schiedam
Voor het gebruik van Remote Desktop zul je wel gebruik moeten maken van de remote dekstop client (Verbinding met Extern Bureaublad).
Deze vind je (in XP) onder programma's -> Bureau accesoires -> communicatie.
Bij XP wordt de Remote Desktop (in tegenstelling tot windows server) niet via een website beschikbaar gesteld.

ET


Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel:
BerichtGeplaatst: do 15 feb 2007 13:16 
Offline

Geregistreerd: di 13 feb 2007 16:27
Berichten: 4
Volgens opgaven van Microsoft log je nadat alles is ingesteld in d.m.v. een webbrowser. Je typed http://xx.xx.xxx.xxx/tsweb/ en dan moet je in de Remote Desktop window komen (dat is dus de Verbinding met Extern Bureaublad). Exter zover kom ik niet. De experiabox houdt volgens mij het verkeer tegen. Als ik maar door het modem heenkom dan ben ik al een stap verder.

Helaas nog geen succes. :?


Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel:
BerichtGeplaatst: do 15 feb 2007 13:57 
Offline

Geregistreerd: zo 17 dec 2006 14:56
Berichten: 27
Woonplaats: Schiedam
De TSWeb website wordt standaard niet geinstalleerd.
Als je hem al wel geinstalleerd had dan moet je ook poortje 80 openzetten omdat je naar HTTP://... surft en HTTP gaat over poort 80 niet over 3389.

Gewoon de Remote Desktop client gebruiken om de verbinding op te zetten.

ET


Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel:
BerichtGeplaatst: do 15 feb 2007 14:47 
Offline

Geregistreerd: di 13 feb 2007 16:27
Berichten: 4
Ik begrijp wat je bedoeld. Ik zie nu ook in dat http met poort 80 moet kunnen communiceren. Welk risico loop ik verder als ik poort 80 open zet? Ik zal ook nog moeten uitzoeken hoe ik de Verbinding met Extern Bureaublad moet instellen zodat deze de juiste URL vindt. Heb je een suggestie???

Alvast bedankt voor zover.

Met vriendelijke groet.


Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel:
BerichtGeplaatst: do 15 feb 2007 15:34 
Offline

Geregistreerd: vr 17 maart 2006 16:09
Berichten: 3547
Wellicht brengt dit je verder:

http://www.microsoft.com/netherlands/on ... lad.aspx#1

http://www.tekstenuitleg.net/artikelen/ ... _afstand/1

http://www.microsoft.com/windowsxp/usin ... intro.mspx


Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel:
BerichtGeplaatst: do 15 feb 2007 23:40 
Offline

Geregistreerd: di 13 feb 2007 16:27
Berichten: 4
Maarten, bedankt voor de informatie.
Ik ben inmiddels weer wat verder. Ik kan nu via een externe verbinding en volgens Verbinding voor Extern Bureaublad in de Experiabox komen.

Ik krijg een inlogscherm waarin de volgende info wordt gevraagd:

Server:
Grootte: 1600*1200
Aanmeldingsgegevens voor deze verbinding verzenden
Gebruikersnaam:
Domein:

Wie komt zo'n scherm bekend voor en wat moet waar.
Ik verwacht een lokaal IP adres van de betreffende computer, een inlognaam, een wachtwoord?????

Wat moet achter Server of Domein bijvoorbeeld worden ingevuld.

Ik ben benieuwd of iemand dit bekent voorkomt.

M.vr.gr.


Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel:
BerichtGeplaatst: vr 16 feb 2007 10:54 
Offline

Geregistreerd: zo 17 dec 2006 14:56
Berichten: 27
Woonplaats: Schiedam
Als eerste maak je geen remote desktop verbinding met de Experiabox maar met de daarachter gelegen XP PC. Je hebt immers poort 3389 doorverwezen naar je PC. Hierdoor lijkt het voor de buitenwereld dat je PC op je Externe IP adres draait. Dus je interne IP nummer zal je van buiten af nooit te zien krijgen.
Zodra je een loginbox krijgt moet je daar je gebruikersnaam en wachtwoord invullen die je ook gebruikt zodra je PC opstart. Hoef je bij het opstarten niet in te loggen dan kun je je loginnaam achterhalen door op CTRL-ALT-DEL te drukken en kijken onder welke naam je bent ingelogt. Waarschijnlijk staat er op deze gebruiker dan geen wachtwoord (niet echt veilig dus !!!!!).

ET


Omhoog
 Profiel  
 
Geef de vorige berichten weer:  Sorteer op  
Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 8 berichten ] 

Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast


Je mag geen nieuwe onderwerpen in dit forum plaatsen
Je mag niet antwoorden op een onderwerp in dit forum
Je mag je berichten in dit forum niet wijzigen
Je mag je berichten niet uit dit forum verwijderen

Zoek naar:
Ga naar:  
cron
Powered by phpBB? Forum Software ? phpBB Group  | Hosted by 123-webhost
phpBB.nl Vertaling