Het InternetPlusBellen/Experiabox Forum

Deel je ervaringen over Internetplusbellen met andere gebruikers en meld je gratis aan.
Het is nu za 21 apr 2018 17:35

Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]




Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 51 berichten ]  Ga naar pagina 1, 2, 3, 4  Volgende
Auteur Bericht
BerichtGeplaatst: wo 07 feb 2007 11:29 
Offline

Geregistreerd: wo 07 feb 2007 11:12
Berichten: 31
Woonplaats: Schiedam
Hallo allemaal ,

Ik heb al een tijdje een probleem. Ik heb een experiabox en daarop aangesloten 1 pc en draadloos 1 laptop. Mijn pc staat boven en er staat nog een pc naast. Ik wil nu boven allebei de pcs aansluiten op het internet. Ik heb een switch geprobeerd maar dat werkte niet. Daarna heb ik een router ( sitecom ) geprobeerd deed het ook niet . Nu heb ik een modem/router linksys wag354g en wil alleen de router gebruiken , maar ook dat lukt niet.Ik heb volgens mijn computer bij allemaal verbinding , maar ik krijg geen internet. bij netwerkverbindingen zegt ie netjes dat ik verbinding heb en door de dhcp toegewezen ip heb , maar internet ho maar.....als ik gewoon de adsl line daarna in 1 van mijn pcs doe , ldoet alles het perfect , maar zodra ik een switch of een router er tussen plak gaat het mis. Heeft iemand anders ook dit probleem ? Kan er mischien iemand helpen met dit probleem ?
alvast bedankt ;)

M.soeteman


Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel:
BerichtGeplaatst: wo 07 feb 2007 17:42 
Offline
Site Admin
Avatar gebruiker

Geregistreerd: di 04 apr 2006 17:38
Berichten: 2511
Woonplaats: hoofddorp
je hebt het over een kabel van de adsl line. je zal gebruik moeten maken van een netwerkabel van de switch in de eb naar de switch boven.
zou de kabel van de eb naar de switch nog maar eens goed controleren.
probeer anders eens tijdelijk een netwerkkabel aan te sluiten op de switch van de eb en aan de andere kant op een pc.

_________________
waren de oplossingen van een helpdesk maar net zo talrijk als de antwoorden


Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel:
BerichtGeplaatst: wo 07 feb 2007 18:15 
Offline

Geregistreerd: wo 07 feb 2007 11:12
Berichten: 31
Woonplaats: Schiedam
Ik heb een netwerkkabel (u45) van de ep naar boven lopen in de computer. als ik hem nu aanzet gaat alles goed en werkt de pc 100%. wanneer ik nu die kabel in een switch of router steek ,in de lan, dan heb ik gewoon een netwerk verbinding geeft ie aan , maar ik heb geen internet.Dat is nu juist het rare. En dat is met alleen 1 pc. met 2 doet ie precies hetzelfde. heb dus wel verbinding , maar geen internet. moet ik in de router boven eventueel dhcp uitzetten ? (heb ik meer gelezen). De kabel van de eb naar de switch is goed.
Snap je het nog ? :o :o


Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel:
BerichtGeplaatst: wo 07 feb 2007 18:27 
Offline
Site Admin
Avatar gebruiker

Geregistreerd: di 04 apr 2006 17:38
Berichten: 2511
Woonplaats: hoofddorp
de experiabox is dhcp-server; dus boven inderdaad uitschakelen en geef die router boven een ipnummer in de range van de experiabox, maar niet in de dhcp-range. werk je met een siemens of een speedtouch experiabox? wat voor ipnummers krijgen die computers boven?

_________________
waren de oplossingen van een helpdesk maar net zo talrijk als de antwoorden


Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel:
BerichtGeplaatst: wo 07 feb 2007 18:34 
Offline

Geregistreerd: wo 07 feb 2007 11:12
Berichten: 31
Woonplaats: Schiedam
ik werk met de siemens ( de grijze )
boven geeft ie aan 198.168.2.5 en de standaard gateway 192.168.2.1
op de laptop is dat 192.168.2.2 en de standaard gateway 192.168.2.1
op de pc zegt ie dus ook nu door dhcp toegekend ( heb hem uitgezet in de router )
Heb dus gewoon verbinding , maar geen internet


Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel:
BerichtGeplaatst: wo 07 feb 2007 18:54 
Offline
Site Admin
Avatar gebruiker

Geregistreerd: di 04 apr 2006 17:38
Berichten: 2511
Woonplaats: hoofddorp
is de kabel op de wan of lan-kant aangesloten van de router boven.
geef eens de waardes van de opdracht ipconfig/all bij de pc's.

_________________
waren de oplossingen van een helpdesk maar net zo talrijk als de antwoorden


Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel:
BerichtGeplaatst: wo 07 feb 2007 19:06 
Offline

Geregistreerd: wo 07 feb 2007 11:12
Berichten: 31
Woonplaats: Schiedam
op de Lan.
dhcp : ingeschakeld ( maar in de linksys router staat ie uit )
automatisch configuratie ingeschakeld : ja
ipadres : 192.168.2.5
subnetmasker : 255.255.255.0
standaardgateway: 192.168.2.1
dhcpserver : 192.168.2.1
dns servers : 192.168.2.1


Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel:
BerichtGeplaatst: wo 07 feb 2007 19:12 
Offline
Site Admin
Avatar gebruiker

Geregistreerd: di 04 apr 2006 17:38
Berichten: 2511
Woonplaats: hoofddorp
wat is het ipnummer van de router boven?

_________________
waren de oplossingen van een helpdesk maar net zo talrijk als de antwoorden


Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel:
BerichtGeplaatst: wo 07 feb 2007 19:15 
Offline

Geregistreerd: wo 07 feb 2007 11:12
Berichten: 31
Woonplaats: Schiedam
normaal 192.168.1.1


Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel:
BerichtGeplaatst: wo 07 feb 2007 19:16 
Offline
Site Admin
Avatar gebruiker

Geregistreerd: di 04 apr 2006 17:38
Berichten: 2511
Woonplaats: hoofddorp
dat zit dus niet in de range van de eb; maak hier eens 192.168.2.254 van.

_________________
waren de oplossingen van een helpdesk maar net zo talrijk als de antwoorden


Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel:
BerichtGeplaatst: wo 07 feb 2007 19:17 
Offline

Geregistreerd: wo 07 feb 2007 11:12
Berichten: 31
Woonplaats: Schiedam
sorry staat ( na resetten) op 192.168.1.64


Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel:
BerichtGeplaatst: wo 07 feb 2007 19:18 
Offline
Site Admin
Avatar gebruiker

Geregistreerd: di 04 apr 2006 17:38
Berichten: 2511
Woonplaats: hoofddorp
maak daar toch eens 192.168.2.254 van :wink:

_________________
waren de oplossingen van een helpdesk maar net zo talrijk als de antwoorden


Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel:
BerichtGeplaatst: wo 07 feb 2007 19:19 
Offline

Geregistreerd: wo 07 feb 2007 11:12
Berichten: 31
Woonplaats: Schiedam
kan ik dat doen dmv dhcp relay ?


Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel:
BerichtGeplaatst: wo 07 feb 2007 19:20 
Offline
Site Admin
Avatar gebruiker

Geregistreerd: di 04 apr 2006 17:38
Berichten: 2511
Woonplaats: hoofddorp
die router gewoon een vast ipnummer geven.

_________________
waren de oplossingen van een helpdesk maar net zo talrijk als de antwoorden


Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel:
BerichtGeplaatst: wo 07 feb 2007 19:31 
Offline
Site Admin
Avatar gebruiker

Geregistreerd: di 04 apr 2006 17:38
Berichten: 2511
Woonplaats: hoofddorp
kijk eens op blz. 19 van de handleiding. waar in de afbeelding 192.168.1.1 staat, dit veranderen in bv. 192.168.2.254.

_________________
waren de oplossingen van een helpdesk maar net zo talrijk als de antwoorden


Omhoog
 Profiel  
 
Geef de vorige berichten weer:  Sorteer op  
Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 51 berichten ]  Ga naar pagina 1, 2, 3, 4  Volgende

Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast


Je mag geen nieuwe onderwerpen in dit forum plaatsen
Je mag niet antwoorden op een onderwerp in dit forum
Je mag je berichten in dit forum niet wijzigen
Je mag je berichten niet uit dit forum verwijderen

Zoek naar:
Ga naar:  
cron
Powered by phpBB? Forum Software ? phpBB Group  | Hosted by 123-webhost
phpBB.nl Vertaling