Het InternetPlusBellen/Experiabox Forum

Deel je ervaringen over Internetplusbellen met andere gebruikers en meld je gratis aan.
Het is nu ma 14 okt 2019 07:43

Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]




Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 4 berichten ] 
Auteur Bericht
BerichtGeplaatst: wo 15 feb 2012 20:06 
Offline

Geregistreerd: di 14 feb 2012 20:49
Berichten: 9
Volgens de KPN mag de kabel tussen de Experiabox en het glasvezelkastje maximaal 3 meter zijn.
Ik wil hier echter een kabel van 10 meter aansluiten.
Heeft iemand ervaring met langere kabels? Wat zijn de eventuele risico's?

Groet, Peter.

_________________
Groet, Peter.


Omhoog
 Profiel  
 
BerichtGeplaatst: do 16 feb 2012 00:37 
Offline

Geregistreerd: za 22 okt 2011 16:47
Berichten: 16
petervano schreef:
Volgens de KPN mag de kabel tussen de Experiabox en het glasvezelkastje maximaal 3 meter zijn.
Ik wil hier echter een kabel van 10 meter aansluiten.
Heeft iemand ervaring met langere kabels? Wat zijn de eventuele risico's?

Groet, Peter.


I lijkt me meer dat t voor KPN gewoon makkelijker is om alles in de nabijheid van de meterkast te vinden dan dat t echt een technisch probleem is met wat meters extra , ik geloof er niet zo in dat je daar echt invloed van gaat merken
dit zelfde verhaal gaat al veel langer al sinds t isdn tidperk , eigen test had ook al lang uitgewezen dat ik niet eens een meetbaar verschil kon zien tussen 10 cm of tig meters utp , mischien alleen in heel erstige gevallen met kabels van huis naar straat of wijkcentrale wat teveel demping heeft voor iets stabiels waarbij de lengte in huis t topje van de ijsberg is wat een verbinding teniet gaat doen.
Ik zou zeggen gewoon doen of probeer t uit eerst.


Omhoog
 Profiel  
 
BerichtGeplaatst: vr 17 feb 2012 09:58 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: vr 17 maart 2006 17:39
Berichten: 599
Woonplaats: Middelburg
Als er in bedrijven glasvezel gebruikt word voor metingen wat 10 tallen meters weg zit en regelingen, kan je thuis ook veel meters weg zitten.
Wat KPN zegt is een fabeltje van vroeger wat ook al niet altijd klopte. :wink:


Omhoog
 Profiel  
 
BerichtGeplaatst: vr 24 feb 2012 10:46 
Offline

Geregistreerd: di 14 feb 2012 20:49
Berichten: 9
Ik heb inmiddels het installatiepakket binnen.
In het boekje van de Experiabox staat dat de kabel (CAT5) maximaal 100 meter mag zijn. Ik ga CAT6 gebruiken dus dat komt wel goed.
Toch boeiend dat de KPN medewerker via de telefoon dan zegt dat het maximaal 3 meter mag zijn.
Afijn ik ben weer verder.

_________________
Groet, Peter.


Omhoog
 Profiel  
 
Geef de vorige berichten weer:  Sorteer op  
Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 4 berichten ] 

Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast


Je mag geen nieuwe onderwerpen in dit forum plaatsen
Je mag niet antwoorden op een onderwerp in dit forum
Je mag je berichten in dit forum niet wijzigen
Je mag je berichten niet uit dit forum verwijderen

Zoek naar:
Ga naar:  
cron
Powered by phpBB? Forum Software ? phpBB Group  | Hosted by 123-webhost
phpBB.nl Vertaling