Het InternetPlusBellen/Experiabox Forum

Deel je ervaringen over Internetplusbellen met andere gebruikers en meld je gratis aan.
Het is nu ma 14 okt 2019 07:43

Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]




Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 7 berichten ] 
Auteur Bericht
BerichtGeplaatst: vr 24 jul 2009 10:23 
Offline

Geregistreerd: do 23 jul 2009 19:12
Berichten: 4
Ik heb sinds kort de experiabox (de donkere met één antenne) aangesloten, alles ging volgens het boekje en alle benodigde lampjes gingen branden.
met de installatiecd van KPN kwam ik tot het detecteren van de box, daarna bleef contant de melding "netwerkadres verkrijgen" branden. Ik heb met kpn anderhalf uur aan de telefoon gezeten maar deze kwamen daarna met het advies hun monteur te laten komen.

Op deze pc draait windows XP serv.pack 3 de netwerkkaart is een Intel(r) pro 100 m aangesloten met een kabel.
Firewall staat uit!

Daarna het ik het met de pc van mijn dochter geprobeert ook XP met een onboard netwerkkaart. Deze doorliep wel de hele cd en zoals jullie zien werkt alles perfekt! Zelfs op de tweede poort van de box werkt het goed.
Ik kan op dit forum wel een aantal onderwerpen hierover vinden maar niet een specifiek antwoord op mijn probleem.
Dus hierbij mijn vraag wat kan er met de eerste pc mis zijn?


Omhoog
 Profiel  
 
BerichtGeplaatst: vr 24 jul 2009 16:39 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: wo 02 aug 2006 23:15
Berichten: 310
Op welke poort van de experiabox heb je de pc op aangesloten?
Ik heb hetzelfde gehad met een pc die op poort 3 aangesloten zat.
Helaas staat dit niet echt duidelijk in het boekje. Poort 3 is waarschijnlijk voor IP-TV.

Probeer eens een andere poort.


Omhoog
 Profiel  
 
BerichtGeplaatst: vr 24 jul 2009 17:25 
Offline

Geregistreerd: do 23 jul 2009 19:12
Berichten: 4
op de eerste poort!


Omhoog
 Profiel  
 
BerichtGeplaatst: vr 24 jul 2009 21:03 
Offline

Geregistreerd: vr 17 maart 2006 21:09
Berichten: 1657
Staat in de LAN eigenschappen het IP-adres op automatisch of staat er een vast IP-adres in?


Omhoog
 Profiel  
 
BerichtGeplaatst: vr 24 jul 2009 22:47 
Offline

Geregistreerd: do 23 jul 2009 19:12
Berichten: 4
Automatisch.


Omhoog
 Profiel  
 
BerichtGeplaatst: za 25 jul 2009 07:20 
Offline

Geregistreerd: vr 17 maart 2006 21:09
Berichten: 1657
Als poort 1 het wel doet op de pc van de dochter is er iets mis met de netwerkkabel of de ethernetkaart. De installatiecd van KPN hoef je niet te gebruiken. Zodra je een pc op de Experiabox aansluit heb je internet, mits je natuurlijk een IP-adres toegedeeld krijgt.

Je kan ook proberen om de ethernetkaart een vast IP-adres te geven.


Omhoog
 Profiel  
 
BerichtGeplaatst: za 25 jul 2009 17:43 
Offline

Geregistreerd: do 23 jul 2009 19:12
Berichten: 4
Vaste adres heb ik al geprobeerd en kabel is ook goed.
Ethernet werkte goed met de vorige speedtouch box van Planet.
Als de ethernetkaart niet goed zou zijn dan zouden de lampjes op de experiabox niet branden!


Omhoog
 Profiel  
 
Geef de vorige berichten weer:  Sorteer op  
Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 7 berichten ] 

Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast


Je mag geen nieuwe onderwerpen in dit forum plaatsen
Je mag niet antwoorden op een onderwerp in dit forum
Je mag je berichten in dit forum niet wijzigen
Je mag je berichten niet uit dit forum verwijderen

Zoek naar:
Ga naar:  
cron
Powered by phpBB? Forum Software ? phpBB Group  | Hosted by 123-webhost
phpBB.nl Vertaling