Het InternetPlusBellen/Experiabox Forum

Deel je ervaringen over Internetplusbellen met andere gebruikers en meld je gratis aan.
Het is nu wo 08 apr 2020 15:01

Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]




Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 5 berichten ] 
Auteur Bericht
BerichtGeplaatst: za 21 jun 2008 19:29 
Offline

Geregistreerd: za 12 aug 2006 14:29
Berichten: 11
Woonplaats: Westland
Hallo,

Ik heb hier een Siemens Experiabox die vanaf het prille begin goed heeft gewerkt. Vandaag hebben alle PC's in huis geen verbinding met internet meer. Ik heb de KPN (HetNet) een bericht gestuurd. Wellicht hebben jullie suggesties in de juiste richting.

Ik heb via draad aangesloten een vaste computer en een SAN;
Drie computers sluiten aan via wifi (WEP), één daarvan via een Siemens WLAN Repeater;
Alle computers GEEN internet;
De Experiabox geeft in 192.168.2.1 aan dat het verbinding heeft met Internet;
ik heb verbinding met alle componenten in het netwerk (shared drives/SAN);
De wifi verbindt wel, maar geeft geen internet door;
De VISTA PC meld "Alleen toegang tot lokaal netwerk";
Ik kan wel bellen via "Surfen & Bellen".

Ik denk zelf dat het technische storing in de Experia is die moeite heeft het internetverkeer door te geven aan de PC's.

Wat denken jullie? Missen jullie informatie? Alvast bedankt.

/EOV


Omhoog
 Profiel  
 
BerichtGeplaatst: zo 22 jun 2008 12:34 
Offline
Site Admin
Avatar gebruiker

Geregistreerd: di 04 apr 2006 17:38
Berichten: 2511
Woonplaats: hoofddorp
kpn schijnt recentelijk problemen te hebben (gehad) met de dns servers.
gebruik anders eens in de experiabox bij dns de instellingen van open dns (208.67.222.222 en 208.67.220.220). heb persoonlijke betere ervaringen met deze dns server dan die van planet.

_________________
waren de oplossingen van een helpdesk maar net zo talrijk als de antwoorden


Omhoog
 Profiel  
 
BerichtGeplaatst: zo 22 jun 2008 14:05 
Offline

Geregistreerd: vr 23 feb 2007 11:03
Berichten: 85
Het lijkt op een storing, die ik enige tijd geleden gehad heb. Stroom van de EB afhalen (helpdesk zegt 30 minuten). Daarna weer inschakelen,
enige tijd wachten zodat de EB weer geladen kan worden en dan weer internet proberen. Hier was het probleem na deze handeling voorbij.


Omhoog
 Profiel  
 
BerichtGeplaatst: zo 22 jun 2008 19:47 
Offline

Geregistreerd: za 12 aug 2006 14:29
Berichten: 11
Woonplaats: Westland
Bor de Wolf schreef:
Het lijkt op een storing, die ik enige tijd geleden gehad heb. Stroom van de EB afhalen (helpdesk zegt 30 minuten). Daarna weer inschakelen,
enige tijd wachten zodat de EB weer geladen kan worden en dan weer internet proberen. Hier was het probleem na deze handeling voorbij.


Het is inmiddels opgelost. EB uitgezet voor langere tijd, weer aangezet en weggegaan. Tijdens de voetbalwedstrijd zag ik m'n PC ineens online komen.
Bedankt voor de reacties en tips.....ik ben weer populair thuis...2 pubers die weer kunnen internetten...... :-) .

/EOV


Omhoog
 Profiel  
 
BerichtGeplaatst: zo 22 jun 2008 21:32 
Offline

Geregistreerd: vr 23 feb 2007 11:03
Berichten: 85
Goed zo! De lamme leidt de blinde zeg maar.


Omhoog
 Profiel  
 
Geef de vorige berichten weer:  Sorteer op  
Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 5 berichten ] 

Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast


Je mag geen nieuwe onderwerpen in dit forum plaatsen
Je mag niet antwoorden op een onderwerp in dit forum
Je mag je berichten in dit forum niet wijzigen
Je mag je berichten niet uit dit forum verwijderen

Zoek naar:
Ga naar:  
cron
Powered by phpBB? Forum Software ? phpBB Group  | Hosted by 123-webhost
phpBB.nl Vertaling